Törölt nick Creative Commons License 2005.10.15 0 0 632
Eszméletlen koncertet adtak Argentinában 10 napja.Letöltöttem a rádiós közvetítést (2 változat kering,az egyik közvetlen "stream" felvétel,a másik keverőpultos,normális).
Először is a közönség úgy viselkedik,mintha foci vb-n volna,ahol a zenekar a világbajnok,felhallatszik az énekmikrofonokba,mit művelnek a dalok alatt is.
Másrészt a zenekar is kitűnő formában játszik,nagyon meggyőzően,nem is hiányzik egyetlen régi tag sem.A dobosra voltam kínáncsi leginkább:szerintem ütemről ütemre betanulta a Menza témákat,és kellő súllyal hozza;a Tornado of souls szólója pedig kétfelé osztja a gitárosok országát-a jelenlegi alak azok közé tartozik,akik el tudják játszani,már ketten vannak Friedmannel.Ha nem tudnám,ki játszik,az az érzésem volna,hogy Márti az.A Főnök a szokásos,inkább pozitív értelemben.Nagy jövőt jósolok nekik,csak el ne tolják az új albumot.

-------

Gyerekként hallottam a Rust in peace-t,és nagy hatással volt rám.Először a kalózkazetta borítóját láttam (hatalmas sárga alapon kicsiben az eredeti);aztán hallottam a zenészek drogos múltjáról,majd megismerkedtem a zenével,és a borító(a rádióaktivitásos szimbólummal)-zene kombináció "elvarázsolt".Abban az időben egyszer utaztunk külföldre buszon éjjel,és ezt hallgattam,s közben elaludtam.Állati jót álmodtam,azt,hogy a busz hátuljában atomreaktor van,nagyon veszélyes,és senki nem tudja,csak akik a buszon utaznak-emellé mindenféle háborús képeket is láttam,a Terminátor első részének megfelelő stílusban.

----

A Killing is my business tényleg újjászületett.Persze így sem egészséges,akkor még kevésbé volt tapasztalt Dávid,kicsit kapkodósak a dalok,de akkor mi van?!Semmi.