Csabaking Creative Commons License 2005.10.15 0 0 627

Hát, épp ez az! Lehet, hogy pont így lett olyan durva a hangzása, hogy levették a basszusgitárt. Én csak azt vettem észre, hogy olyan erőteljesre sikerült az album, hogy még mai füllel is leszakítja a fejedet. Egyszerűen majd szétveti a hifi-t (meg a szobát) a torzított gitár.  És én ezt imádom.:-) A dob pedig... Mikor Lars rácsap, mintha kalapáccsal döngölnéd a falat. A kétlábgép sound is bejön. Kb. ugyanaz a helyzet a Rust in Peace albummal. Menza dobjai olyan erővel másznak az ember arcába... Jó kis döngölős thrash album mindkettő. Tuti, hogy mikor bementek a stúdióba felvenni, az volt a cél, hogy ők legyenek a legkeményebbek... Ami nagyjából sikerült is akkor.:-)

Pont ez az egyik lényege a metalnak szerintem, hogy a jó számokat iszonyatos erővel a hallgató arcába zúzzuk, nem? Ezért is imádom (na persze a zseniális nóták mellett) a Nevermore-t, mert leszakítja a fejedet a gitárok hangzása. Pl. a Megadeth Killing is My B. albuma a System has F. hangzásával iszonyat király lenne, de így csak prüntyög, és totálisan élvezhetetlen... Tudom, hogy Mustaine újra kiadta, és állítólag jobb lett a hangzás, de sajnos én azt nem hallottam...

Előzmény: mvyky (619)