Piazza D'Oro Creative Commons License 2005.10.15 0 0 237

Igen, megkaptam, szerinten nem nagy szám az egész. Lehet, hogy nekem szerencsém is volt, nem tudom. Én is a nagykövetség internetes oldaláról néztem meg részletesen, hogy milyen papírok kellenek. Mindent összeszedtem és kértem időpontot. Az USA vízum című topicban valaki egyszer azt írta, hogy a követségen javasolták neki, hogy vállalja be az angol nyelvű interjút, mert úgy nagyobb eséllyel adják meg a vízumot. Hogy miért, azt ne kérdezd, nem tudom.  Én mindenesetre bevállaltam, és nem volt nehéz. Ha alapfokon beszéled az angolt, akkor nem lesz gond. Ha gondolod, fel is lehet készülni előre megfogalmazott válaszokkal, akkor kiderülhet, mely szavak hiányoznak a szókincsedből, hogy ki tudd fejezni magad.

Tölem ezeket kérdezték: 1. Kihez megyek, 2. Meddig akarok maradni, 3. Akikhez megyek mióta vannak kint, és milyen státuszban, azaz mit csinálnak kint (nem amerikai ismerős meglátogatása esetén). 4. Én hol, mióta és mit dolgozok, milyen cégnél. Ennyi volt. Nem tartott sokáig. Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindenkitől ezt kérdezik. Attól is függ, melyik emberkéhez kerülsz az ablakoknál.. Én egy fiatal csajhoz kerültem. A követségen ujjlenyomatot vesznek mindkét mutatóujjról, de ezt megteszik a belépéskor az USA-ba is, ott még fényképet is készítenek mindenkiről az ujjlenyomat mellé. Nem bonyolultak a kérdések, lehetőség szerint ne rontsd el. Nekem a papírokkal rendben volt minden, így nem tudom, mi az eljárás, ha valami hiányosan van kitöltve.

HÁt igen, szigorú biztonsági ellenőrzések vannak, de szerintem nem volt megalázó, mint azt jópáran írják más fórumokon is. Ha látják az emberen, hogy van némi agya, és felkészült, valamint minden papírja rendben van, akkor szerintem nem lesz gond.

Sok sikert!

Előzmény: _Byron_ (236)