"Őszintén mondja meg valaki, hogy a felvágáson kívül mire jó a vPod? Egy 2.5" kijelzőn keresztül nézegetni Robbie Williams-et, vagy valamelyik idióta sorozatot?"
Nekem azért lenne jó, mert gyakran utazok vonaton, és ha éppen nem zenét hallgatnék, arra gondoltam, hogy megnézhetnék pl. rajta - igaz viszonylag kis méretben - valamilyen filmet. Szerintem ez nem lenne olyan rossz dolog.
"- és ugye nem mondod komolyan, hogy egy 320x240-es videót akarsz a tévére kivetíteni?"
Természetesen nem! Én arra gondoltam, hogy olyan videot töltenék rá, ami nagyobb felbontású! Hiszen az iTunes boltból letölthető filmeket kifejezetten a 320X240-es felbontáshoz nyomták össze! Azaz lejátszáskor nem lesznek pl az élek töredezettek, vagy láthatóan rosszabb minőségűek, mert kimondottan az iPod képernyőjéhez optimalizálták! De azt sehol nem olvastam, hogy ennél nagyobb felbontású videót nem tudna lejátszani, ill. TV-re kirakni... Pont ezért kérdeztem, hogy hátha valaki többet tud erről.
"- és a lényeg: avi, divx nem támogatott."
Igen, erre én is számítottam, de akkor mit támogat??? .mov-ot? Vagy Mpeg4-et? Mert ugye nyilván elérhető lesz egyszer valami konverter, amivel a már meglévő mpg, vagy divx, vagy avi, stb filmeket át lehetne konvertálni az iPod-hoz! Sőt, lehet, hogy a felbontásán is állíthatunk! Sőt! Az is lehet, hogy ilyen konverterprogi már rég létezik! Ezért kérdezem, hogy - természetesen hosszabb távon gondolkodva - nem lenne-e jobb befektetés a videós iPod...?
Egyébként az ár kb. azonos, ill. hát elképzelhető, hogy a Photo esni fog. 89900-ért láttam árat a videos 30G-ás iPod-ra és a 20G-ás Photó is hasonló árban van! Persze ez még változhat nyilván...