Mantequilla Creative Commons License 2005.10.14 0 0 1243
Akkor azok, akik szerinted elítélhető és nem megalapozott ok miatt vetetik el a gyereket, megérdemlik azt, hogy büntetésből műtét, míg akik nem tehetnek róla, hogy odakerülnek, azoknak tabletta?
Én csak azt nem értem, miért ellenzik itt sokan a TABLETTÁT - hiszen erről szólt az egész.
Amúgy szerintem aki a saját hagyagsága miatt kerül oda, annak is lehet adni még egy esélyt, hogy az abortusszal esetleg ne tegyék tönkre egy életre. Lehet, hogy tanul belőle, és éppen emiattt soha többet nem kerül ilyen helyzetbe, odafigyel. Aki pedig egy ilyen után is tojik az egészre, azt amúgy sem tudod meggyőzni, hogy gondlkodjon értelmesen. (És annak talán jobb is, ha nem születik gyereke, mert ha ilyen, miért lenne gondos, figyelmes a gyerekével, ha önmagával sem törődik?)

Részemről azért szeretném, ha a tabletta ott lenne a kórházakban, mert az ember soha nem tudhatja, mikor milyen helyzetbe kerül, és talán sokakat megnyugtatna a tudat, hogy ha esetleg valami miatt mégis ez van, a rossz egyik része legalább kimarad. Kimaradhat.

(Az pedig tényleg érdekel, hogy a tablettát csak meglévő terhesség esetén alkalmazzák? Mert létezik egészségügyi küret, amikor a nő nem terhes, csak vérzik, esetleg hormonális gondok is vannak, és akkor a gyógyszeres kezelés előtt az orvos csinál egy egészségügyi küretet. Erre vajon lehet használni a tablettát? Mert sokan a korukból, a hormonháztartás változásásból adódóan kényszerülnek ilyesmire. És ilyenkor sem jönne rosszul a tabletta. Persze, ha erre is jó. Ezt nem tudom.)
Előzmény: Édy Endre (1240)