Az a baj, hogy ez a Rusedski-féle rekord "tényed" elég jól tükrözi a vitakészségedet...
"Wimbledon helyett Olimpiát akartam írni, az meg ugye tavaly volt."
És mi a gyanú alapja? Mondjuk furcsa, hogy egy két nyert szettre menő viadalon jött volna ki a koksz hiánya, de te tudod.
Ha már koksz:
http://www.thestatesman.net/page.arcview.php?date=2005-10-10&usrsess=1&clid=5&id=120543 (thx to sin :) itt van kis összefoglalása Norman "vádjának". Az meg teljesen mindegy,hogy minek tartod őt, csak saját magadat minősíted ezzel, ráadásul a dolognak a világon semmi köze nincs ahhoz, hogy érdekes tények vannak az állításai mögött.
És ha már itt tartunk, rá is térek az Agassis részre. Agassinak tíz évvel ezelőtt nem volt ilyen jó a kondija. 30 fölött - persze szükségszerűen - sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett ebbe és meg is lett az eredménye (plusz a csodaszereknek, amivel Sargsian is tápolta egyszer :). Szóval ez a nagy titok. Ha már az összehasonlításoknál tartunk, azt is megnézném, mit ért volna el Agassi 10 évvel ezelőtt, ha már akkor ilyen harmonikus az élete és ennyire motivált lett volna (mert ahhoz, hogy valaki évi négy kortizon-kúrát bevállal, csak hogy játszhasson, hihetetlen és sokak szerint nem is túl bölcs dolog a jövőre nézve, de mindenképp mutatja a hozzáállását).
Azt látom, hogy továbbra sem igazán érted, miről beszélek, de kitartó vagyok :P A robbanékonyság nem egyenlő gyorsasággal. Alapvonalon az utóbbira van szükség, a robbanékonyság inkább erő (nem véletlen, hogy a szerva-röptések mindig sokkal erősebb testalkatúak - jó ég, miket kell magyaráznom, én kérek elnézést...), mint fürgeség függvénye. És egyik sarokból a másikba rohangálni csak gyorsaság és erőnlét kérdése, amiben jobban áll a mai mezőny (persze ez betudható az orvostudomány fejlődésének).
"Amikor valamelyik játékos azt nyilatkozta Petiről, hogy már két lépéssel lassabban ér fel a hálóhoz Peti csak annyit mondott, hogy ennyi is elég. Amúgy lehet hogy ez is Rusedski volt."
Valóban ő volt az, pont a 2002-es US Open elején mondta. Aztán majdnem meg is verte Samprast, de ő még lassabban ért fel :)) (egyébként nagyon lúzer módra bukta ez azt a meccset)
"Teniszben komplexnek kell lenned, bár szerintem csak az lehet igazán robbanékony, aki toppon van az erőnlétben is."
A komplexség lehetetlen. Sampras sem mozgott sosem úgy alapvonalról, mint Hewitt vagy Chang, és persze az alapvonalasok nem képesek úgy megrohamozni a hálót, ahogy egy született szerva-röptés.
Nyilván összefügg az erőnléttel a dolog, de nem kell hozzá tökéletesnek lennie, erre Goran a legjobb példa. És amit írtál, igaz (hiába ironizáltál), valóban nem volt valami fényes a mezőny, és ez pont amiatt a folyamat miatt van, amiről én beszélek: a szerva-röptések folyamatosan kiszorultak az élmezőnyből (és nincs is utánpótlásuk, mert kevesen gondolják úgy, hogy a mai rohanó teniszben azzal komoly eredményeket lehet elérni,a mélypont 2002 volt Wimbledonban, de szerencsére jött Roger - azt elfogadom, hogy füvön könnyű a vakok közt uralkodni, de ő mindenütt jó). Persze Goran ott fejben - életében először - összeszedett volt, ezért tudott minden hátráltató körülmény ellenére is nyerni - de jelzés értékű módon egy hozzá hasonló cipőben járó ellenféllel szemben és azóta sem játszott döntőt sem igazi szerva-röptés.
"Én meg azt mondanám, hogy vakok közt a félszemű is király."
Igen, ezt mondod a vak világba és semmilyen tényszerű dologgal nem tudod alátámasztani. Ezeket folyamatosan várom (szerinted miért tűnt el a szerva-röpte, a felgyorsult tenisz mennyiben miben alacsonyabb színvonalú, mint volt stb.)
"A korábbi Peti győzelmek alkalmával meg nyilván csak túl fiatal és rutintalan volt még ez a Lleyton "Come On" Hewitt gyerök"
Nem varázsütésre - fokozatosan. Ez jól látszik az eredményekből is. A 17 (!)éves Hewittot még simán verte, a későbbi győzelmei már többé-kevésbé szorosak voltak, aztán meg egyre simábban kapott ki az ozitól, de nyilván csak azért, mert nem volt kedve utánaszaladni a labdáinak. És az sem véletlen, hogy Hewitt ellen valaki sok unforcedot üt... azért ennyire illene ismerni azt a dolgot, amit lesajnálsz.