hunserv Creative Commons License 2005.10.14 0 0 1899

Ja, kerdesedre konkretan valaszolva: koszorult, edzett acel rudacskaval tortent a kitolas. Aztan a szukites kitolasa egy nagyobb (diam. 5.8mm) edzett acel rudacskaval. Az akaszto kalapaccsal is megy, ha van rossz pl. HSS furoszarad 3.4-3.8-as atmerovel (ami meg atmegy a szukiteseden) azzal kibabralhatod, a szukitest viszont el kell felejteni, tenyleg csak pressel megy, massal meg sem mozdul. Ha meg utlegeled, csak egyeb dolgok deformalodnak.

(pelda erre, hogy egy 25mm atmeroju tengelyt kellett beilleszteni egy helyre, mondtam a szakinak, hogy preselje, de az meg verte a nyalat, hogy azt nem lehet, mert ferde lesz (a fasza, az lesz ferde) hogy azt kalapalni kell... na, mire beleferte, a persely szorult is a teteje fele, mert ugye gombasodott... lestek is, hogy ez hogy lehet, hiszen edzett acel a linearis vezetek, merni nem is tudtak semmi deformaciot... szoval ez is olyan "en megmondtam" eset volt)

Szukites kiszedesehez mindenkepp edzett acel pocok kell, rez, egyebb nyavajaval probalkoztam en is eloszor, azok szet is mentek.

Ha mondjuk ki van szedve a szukites, akkor erdemes megmerni, aztan betetezni (szegeccsel) olyan 3-as atmero korulire. Osszeszereles ertelemszeruen forditott sorrendben.

Előzmény: ssszz (1897)