R-U-D Creative Commons License 2005.10.14 0 0 70
Biztosan igazad van a szállással kapcsolatban, de kezdek arra a döntésre jutni, hogy előre foglalok olyan helyeken, ahol kevés szálláslehetőség van (Busuanga, Sabang). Most már eljutottam lassan arra a szintre, hogy órára pontosan tudom, hogy mikor hova megyünk, így nem lenne nagy mellényúlás az sem, ha mindent előre foglalnék, de ezen inkább még gondolkozom, mert akkor oda a tényleges szabadságnak.

Arra a döntésre is jutottam, hogy Észak Luzont bérelt autóval nézzük meg. Sokat gondolkodtam a buszon, utánajártam azzal is viszonylag egyszerűen el lehet jutni Banaueba, de az csak érkezésünk utáni napon indulna. Luzonra egyébként is csak 4 napot szánunk és ebből 2 napot csak a buszút venne el. Autóval megtudom oldani azt, hogy du. 2-kor átveszem az autót a reptéren és még aznap levezetek Banuaeba (elvileg csak 350 km, nem is értem miért 9 óra busszal, hiszen végig highway van). Így 3 napunk lesz mindent megtekinteni, ami ugyan nagyon kevés, mégis elégnek kell lennie.

A Philippines National Car Rental egyébként 1600PHP-t kér egy Toyota Corolla LX-ért per nap, ami szerintem elviselhető.

Az eddigi tervezett költségvetés is kellemes meglepetést okozott, amit most számoltam ki nemrég.

Útvonal:

Wien – Kuala Lumpur – Manila – Banuae – Manila – Puerto Princesa – Sabang – El Nido – Coron – Manila

Ez 3 belföldi repülést is tartalmaz, autóbérlést 4 napra, szállások jó helyeken, 5 merülés + Advanced OW búvárvizsga, hajóutak, taxi, buszutak. Erre jött ki 330.000 HUF / fő !!!!

Amit nem tartalmaz az a kajálás, italok + szuvenír és esetleges Island hoppingok.

Természetesen az árakat leellenőriztem a neten, volt néhol eltérés az LP-hez képest.

Kiváncsi leszek, hogy mennyire tartható ez a keret.

A Petronas Towersnél meg sztem 8-ra odamegyünk és így kapunk jegyet is korábbra mint délután. Úgyis reggel 5-kor szállunk le KL-ben, így a felkelés nem lesz probléma.

Előzmény: csokelorant (69)