gforg2 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 4
Hali! A formációból 2002-ben vált ki Peter Garrett, azóta két helyen lépett fel a zenekar: A WaveAid-en idén januárban (megkockáztatom, hogy igazuk volt a szervezőknek, hogy a 60000 embernek nagy része csak miattuk volt ott) egy fél órás műsort terveztek, aztán kicsit több lett, előtte pedig egy nappal egy sydney-i kocsmában (the Manly GiG néven ismert) hangoltak a össze, na az hosszabb műsor volt, az még nekem sincs meg. Az énekes, P.G. egyébként tényleg politikai pályára lépett, immár másodszor, de most sikerült is parlamenti helyhez jutnia (az első próbálkozás valamikor a 90-es évek elején volt, a Nuclear Disarmament Party '"színeiben" nem sok sikerrel. A többiek egyébként tovább zenélnek, pl. Rob Hirst a Backsliders-ben és Ghostwriters-ben, Jim Moginie szólóban. A Capricornia az utolsó stúdió albumuk volt, a Diesel and Dust pedig a legtöbb példányszámban eladott lemezük, ha jól tudom, több, mint 3 millió példány fogyott el belőle világszerte. Nagyon jó korong még a Species Deceases EP (Extended Play, 4 számot tartalmazó) lemez, a Blue Sky Mining, a Red Sails in the Sunset (Japánban felvett, nagyon különleges korong), Earth and Sun and Moon, Redneck Wonderland, Head Injuries, 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, (Ten To One néven ismert), bár nekem egyformán kedvencem mind, inkább mások véleménye ez. A Capricorniának van 5.1 DTS Audió változata is, na az a NonPlusUltra, egész egyszerűen mestermű. Üdv, Gábor . . . . . . "It's better to die on your feet, than live on your knees"
Előzmény: Törölt nick (3)