Lizzi Creative Commons License 2005.10.13 0 0 2528

Bocs a tudatlanságomért de ezek szerint teljes fogalomzavarban szenvedek.

Na még egyszer. Szóval azt mondod hogy a vermonáknak zavaróan komprimált hangja van igy ha lenyomok egy billentyűt az ugyanolyan hangosan szól mint ha ráfekszem a klaviatúrára míg a hammond egyre hangosabban szól minden egyes lenyomott billenyűvel?

Sajnos nem nagyon volt még alkalmam igazi hammond-on játszani. Egyszer rég a Korvin közi hangszerboltból szerettem volna venni egy B-100 as hammondot. Le is volt beszélve az eladóval de mire összeszedtem a pénzt és felmentem érte eladták az orrom elől. Utánna még pesten az üllői út vége környéken próbáltam egy (azt hiszem) l100-ast. Akkor legalábbis azt mondta a tulaja én pedig nem ismertem a típusokat. De sajna annyi pénzem már nem volt és egyébként is nagyon ütött-kopott volt. Ez volt életem első és eddig utólsó találkozása igazi csöves, hanggenerátoros hammond-al. Érdekességképen: az illető pincéja teli volt fender erősítőkkel kis fender vibratone-okkal és volt még egy l100-asa (műbőrborítású?)amire azt mondta hogy Emerson használta egy prágai koncerten. Amit nekem kínált az pedig ha jól emlékszem valami gyöngyházas volt ami gondolom utólag a hordozhatóvá alakításkor került a dobozára. Mert ez "portable" volt pedál nélkül. Hát ez a történet és talán mentségem egy kicsit értetlenkedésre.

Belebújok a vermona kapcsolási rajzába hátha megtalálom a komprimáltság okát. Bár megfogadtam hogy ezzel nem OFF-olok itt többet.

Üdv: rt

Előzmény: tehtube (2527)