djuice
2005.10.11
|
|
0 0
2520
|
Nos igen, örömteli hogy rávarázsolták végre a rotor stopot is meg miegymást, sőt most már nemcsak 1 verziós a B3 modellingje hanem több! Bár nekem K.Eviltől megvan a full installos B4/I ami szintén több modelt tud, különböző korú B3-at utánozva, de olyan egetverő különbségeket nem láttam, ill. hallottam köztük. Bár az is igaz hogy még nem volt szerencsém, több, különböző korú B3-hoz sem. :)
A "lefaporszívózás" meg azért van, mert bár sterilen télleg elég akurátus a kis B4, de mikor Hammondosan-midisen beletúrunk akkor megfexik, mint a cigány akire ráijesztettek szarás közben! :) (volt róla egy Keyboards magazinos teszt, amiben képesek voltak összevetni egy valódi B3-as turkálással az ebadták... az eredmény elkeserítő volt a B4-re nézve, olyan "faporszívósan" szólt)
Mindez szerintem attól hogy 1 Hammond azért elég emberesen és sajátosan limitálva torzítja a jelet egy két hézes pacsinál, míg a B4 gyatrácska amp modellezése már egy hármashangazatnál betekeredik, ha az eredeti overdrive értékre lőjjük be, tehát mikor már 1 hangnál is karcol rendesen, de a pacsizást kissé visszafogottabban kezeli és nem küldi "full overbe" a jelet.... aki használja az érteni is fogja. :)
Az Emagic EVB3-ban már alapból jól szólt a basszus, meg minden és sokkal több beállítási lehetőség is volt, pl. a leakage, filter age, tonewheel cross-switch stb. mind-mind külön szabályozható ÉS nem csak egérkével, hanem midi CC# értékkel is!
Visznot Tube mester A102-esét a fekvő lacikával ez is csak messziről ugatja (még szép, mivel soft), pl. nekem a legjobban nem tetsző dolog benne, hogy lefelé haladva egyre tompul a klattyogása a billentyűknek, mintha leszűrték volna direkt ezeket a kedves kis fickándozó klick-eket. Nem tom a Logic 7-ben állítólag az EVB3 is ráncfelvarrást kapott. Lehet hogy most már az is űberebb, de ennyiért azért nem rohanunk Macintosht venni, ahol őkelme futni tudna. :) |
Előzmény: tehtube (2507)
|
|