Ciani Creative Commons License 2005.10.11 0 0 5022
"Krajicek, Sampras, Rafter, stb... szerváik még most is jobban megállnák a helyüket."
Csak tudnám, hogy ezt miből gondolod. Nem arról van szó, hogy ők rosszabbak lennének, sőt, lényegében egy nívón a mostani ászkirályokkal (bár az ászrekord is megdőlt azóta - PimPim Agassi ellen idei AO). Én itt próbálom azt bizonygatni, hogy overall a mezőny jobban szervál és összességében is jobbak - ehhez még adalék a salakmenők kemény pályás szereplései és fordítva.

Tényleg érdekel ez a rekord, és szeretném, ha megmondanád pontosan, mert Rusedski nevén kívül egyetlen kézzel fogható dolgot sem írtál. Mikor volt, hol és ki ellen? Amiről én tudok az 149 mph 1998. március 14-én Indian Wellsben Muster ellen az elődöntőben és azt meg is nyerte 7-5 6-1-re (a döntőben kikapott aztán az akkor csúcson levő Riostól).

Agassi kokszolásáról Magnus Norman írt, de az MTF-en egyéb dolgokat is találsz róla, nem én találtam ki. Mondjuk a dopping téma engem nem érdekel, mint ahogy a Tenisz topicban írtam, mindegy, ki mivel pörgeti magát, nem ettől lesz valaki jó játékos (és biztos vagyok benne, hogy mindenki tol valamit). Ezt csak és kizárólag arra írtam, hogy miért lehet valaki 35 évesen is ott - azért mert jobb szereket használ :)

"Mint ahogy Federer váratlan Wimbledoni kiesése mögött is valami hasonlót sejtettek."
2002 élete legrosszabb éve volt Rogernek, ekkor halt meg az edzője, aki gyerekkorától foglalkozott vele. Füvön számít különben a legkevesebbet az erőnlét (a dopping csak ezt javítja, csodát nem tesz), Goran még pocakosan is nyerni tudott :).

"Csak azt nem értem, hogyha Agassi játékstílusához fontos elemek nem kopnak, akkor mi szüksége van a "kortizon-löketre", hogy bírja az igénybevételt."
Azért, mert mint írtad 19 évnyi élsport nem egészséges dolog. Gyakorlatilag szétment a dereka, a kortizon-kúra nélkül már lépni is alig tud, mint azt a Garroson láttuk.

"Meg őszintén szólva, mi az, hogy a játékához fontos elemek? Melyik az amelyik fontos és melyik az amelyik nem???"
Nem gondoltam, hogy ez az egyszerű dolog magyarázatra szorul, de rendben, kifejtem. Agassinak nincs szüksége arra a robbanékonyságra, ami egy szerva-röptésnek létszükséglet, és ez hamarabb kopik meg, mint az állóképesség, amire az alapvonalasok építenek (lásd még maratoni futók mind 30 fölött vannak a csúcson). Agassi ráadásul spórolósan is játszik, jól osztja be az erejét. A reflexei szerintem koptak, azért már nem fogad annyira jól, mint fénykorában (persze most is a legjobbak között van), de az ütései erősek és pontosak, valószínűleg azok lesznek 10 év múlva is, ez nem olyan dolog, ami a korral elmúlik. Ezzel szemben a szerva-röptések válla idő előtt bemondja az unalmast és mivel kevésbé robbanékonyak, a hálóhoz sem érnek fel időben.

"Nem arról volt szó, hogy minden elem fontos?"
Természetesen, de olyan, aki minden elemet tökéletesen tudja, nem létezik (még Roger sem :)), így az egyes stílusok képviselőinek különböző súllyal esnek latba a dolgok. De azért értettem ám az iróniát, értékeltem is :)

"Nem lehet, hogy André azért van még mindig a top10-ben mert kurva jó, élvezi és szeret teniszezni, mindamellett a kor fölötte sem múlik el nyomtalanul, és talán már sok neki az két hét, ami egy GS-el jár?"
Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk, de ahhoz, hogy a technikai tudása érvényesülni tudjun, fizikailag is jó állapotban kell lenni, én ez utóbbi részről írtam, mert a képességeit nem is kell nagyon firtatni, azok csodálatosak.

Igen élvezetesen foglaltad össze Pete pályafutását :) Biztos vagyok benne én is, hogy a háta közepére nem kívánja már a teniszt. De a visszaesését egyszerűen motiválatlansággal magyarázni szerintem kicsit túlzás. Nem állítom, hogy ez nem volt fontos tényező, de azok a kopások rajta is érezhetőek voltak, amiket a szerva-röptéseknél említettem és kvázi szerencséje volt, hogy nem futott bele az utolsó Openjén egy futóbolondba (megint csak azt mondom, hogy szimbolikusak a Sampras-Hewitt meccsek a régi vs új stílus kérdésben). Mindazonáltal az ritka jó tenisz volt ott tőle, a szerva-röpte hattyúdala, kicsit drukkoltam is neki Agassi ellen a döntőben (ilyet se sokszor csináltam :).
Előzmény: Woody_Allen1 (5021)