Nos, lehet hogy Coria jobban szervál, mint a többi salakmanó, másrészt én nem mondtam, hogy akkor mindenki jobban szervált, csupán arra céloztam, hogy az akkor ászkirályok Krajicek, Sampras, Rafter, stb... szerváik még most is jobban megállnák a helyüket. Sőt, szerintem ők jobban is szerváltak, mint a maiak. Ez még nem zárja ki azt, hogy az első adogatások átlagsebessége átlagban nem nőhetett, de erről nem hiszem, hogy vannak statisztikák.
Rusedski szervájára visszatérva, azt a szervát visszaütötték, és az interjú szobában érdeklődtek nála, hogy tudja-e mennyi volt a szervája. Ekkor mondta azt, hogy inkább ne lett volna rekord, csak nyerte volna meg a pontot, vagy a meccset. A meccset elbukta.
Én nem állítottam, hogy Agassira az a jellemző, hogy az utóbbi két évben döntőket játszik, csupán konstatáltam a tényt, hogy az ATP Race-ben jelenleg is az 5. helyen áll, a hagyományosban a hatodikon, holott látva a teniszben végbement hihetetlen mértékű fejlődést, és az ifjú titánokat talán már az első 20-ban sem szabadna lennie. Erre ez a szerencsétlen 35 évesen is ott van, és hát az 5. helyhez azért kell egyfajta egyenletes jó teljesítmény, nem elég ha véletlenül kicsúszik valakinek néha napján egy jobb eredmény.
Agassi kokszol. Gondolom ezt is a szakértők mondják.
Én pedig valami olyasmit hallottam, hogy Hewitt tett így annak idején, amikor a csúcson volt, és nem véletlenül volt az sem, mikor visszaesett. Ugyebár ezek azok a mendemondák, amikre nincs bizonyítékunk. Mint ahogy Federer váratlan Wimbledoni kiesése mögött is valami hasonlót sejtettek. Persze nyilván Federer, Roddick, Hewitt, nem és csak Agassi olyan hogy szereket használ. Nyilván ennek is köszönhette a US Openen azt a pár fonák ejtést, amit időnként elsütött alapvonalról. :))
Csak azt nem értem, hogyha Agassi játékstílusához fontos elemek nem kopnak, akkor mi szüksége van a "kortizon-löketre", hogy bírja az igénybevételt. Meg őszintén szólva, mi az, hogy a játékához fontos elemek? Melyik az amelyik fontos és melyik az amelyik nem??? Pláne most, amikor a teniszben soha nem látott magasságokban van a színvonal, hiszen itt már a 160 centis salakmanók is 210-el szerválnak. Nem arról volt szó, hogy minden elem fontos?
Tehát akkor az ifjú titánok játékstílusához fontos játékelemek, és maguk a fiatalok is elkopnak, aminek nyilván a rossz játékstílus az oka.
Nem lehet, hogy André azért van még mindig a top10-ben mert kurva jó, élvezi és szeret teniszezni, mindamellett a kor fölötte sem múlik el nyomtalanul, és talán már sok neki az két hét, ami egy GS-el jár?
Sampras pedig korábban visszavonult, mert már nem élvezte úgy a játékot, sőt a töke tele volt az egésszel? Hányszor fogott ütőt azóta, hogy visszavonult? Kijár még meccsekre nézőnek? Szarik az egészre, és kurvára nem érdekli. A fiatalságát a pályán töltötte, kb. hat éves kora óta minden nap edzett, aztán a világon a legjobb lett, kb. megdöntötte az összes létező rekordot, ő nyerte a legtöbb egyéni Grand Slamet, Wimbledonban sosem veszett döntőt és csak azért nem nyert zsinórban 8-szor mert egyszer ballábbal kelt fel egy jó napot kifogó Krajcek ellen? 99-ben Wimbledonban beállítoja Roy Emerson rekordját, megnyeri az ATP világbajnokságot, kap egy újabb porschét. A rákövetkező évben 2000-ben ausztráliában a döntőben kikap Andrétól, Wimbledont azért még sérülten is bezsákolja, (újabb csúcsbeállítás)majd a US Openen immáron egyedüli csúcstartóként 13 GS győzelemmel a háta mögött a döntőben kikap Marat Safintól. Igaz korábban US Open döntőt sem bukott még el soha, most meg igen. Milyen érdekes.
Nos, mi motiválja még az embert 13 megnyert GS döntő után? Keresett 40 millió dollárt, legalább ennyit a reklámokkal, de inkább többet. Ezután látványos hullámvölgy, helyesebben talán mélyrepülés. Szegény Pete, elfelejt teniszezni. Nem lehet, hogy inkább csak alul motivált lett, nem élvezte már úgy az edzéseket, nem is végezte olyan intenzitással, talán már a meccsekre sem úgy koncentrált mint régen. Biztos nem tudatosan, de tudat alatt ez már benne lehetett.
Persze azért a rákövetkező évben megint eljutott a döntőig, igaz ezúttal vereség Hewittól, majd a következő évben megint eljutott a fináléig, ám ezúttal már nyert is. Agassi ellen.
Tiszta szerencse, hogy még időben megnyerte mind a 13. Grand Slamét, mert utána már valóban nem sok sót evett meg köszönhetően az új generáció színrelépésének. Csak ez az Agassi ne lenne 35 évesen az ötödik. Persze ez a nem kopásos kortizon sok mindent megmagyaráz. :o)