norris21 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1136
Nem mondom, hogy önámítás volt. Volt pár igen lelkes fiatal játékosunk, akit igencsak feldobott a tudat, hogy hazai közönség előtt játszhatnak az Ase ellen, mégha csak edzőmeccsen is. És ez a lelkesedés segítette hozzá a csapatot a győzelemhez. Ennyi történt, semmi több.

Viszont, ami a hétvégén volt látható, vagy inkább pont nem látható, az ennek a lelkesedésnek, ennek a mindenáron való győzni akarásnak a totális hiánya volt. Egyszer hallottam biztató mondatot részünkről az egész tornán, Greentől a Körmend ellen: "Gyerünk srácok, hozzuk már ezt a meccset!". Ezenkívűl a nagy büdös semmi.

A védekezésünk egy nagy rakás sz@r volt, meg is jegyezte valaki, hogy nincs szerb edző - nincs védekezés. Ha zónáztunk, bárki átdobta, engedtük könnyen betörni az aktuális ellenfelet, semmi ütközés nem volt bennünk. Emberfogásnál valaki mindig lemaradt, fennakadt (sajnos általában pont Ronca... :-( ). Nem vagyok egy szakértő, de látható volt, hogy az összeszokottság hiányával nem magyarázható ez teljesen...

Támadásban elképzelés nélkül "játszottunk", ha sikerült felvinni időben az irányítónak a labdát (sajnos pl. a szerbek ellen ez sokszor problémát okozott, összevissza hoztuk fel, egyszer az egyik játékosunk, egyszer a másik, utána meg még valaki más. Már önmagában ez is, hogy lehet ilyent?) egyszerűen tényleg nem volt semmi tudatos dolog bennünk. Aki tudta rádobta, ha senki, akkor senki. És ez szörnyen hagzik, de így volt...

Úgy gondolom, hogy olyan állományunk van/volt, amit lehetett volna forgatni, sokan alkalmasak 2 posztra is, de van aki akár 3-ra is, szóval elég "univerzálisak" voltunk/vagyunk, ennekellenére (vagy pont ezért?) semmi tudatos megmozdulásunk nem volt. És ez szerintem nem csak a játékosok hibája.

Tényleg az volt a legszörnyűbb az egészben, hogy senkin (se a játékosokon, se az edzőn, se a vezetőkön) nem láttam, hogy zavarná őket ez az egész. Remélem tévedek, és magukba néznek majd esetleg. Ez a teljesítmény egyszerűen nem volt méltó a Kaposvári KK mezéhez, megcsúfolták azt.

Egyénibe belemehetnék, hogy kitől mit vártam, és mit láttam, de semmi értelme se lenne. Annyit azért, hogy amit láttam Haynestől és Lazicstól az nem szólt volna mellettük csöppet sem. Haynes ugye nem kell magyaráznom, aki még tempót se tud dobni, annak semmi keresni valója tengeren innen. Lazics meg nyugodtan letagadhatná szerb létét, szórakozott az összes meccsen. Olyan passzokat adott, hogy amik Kelet-Nyugat gálán szépek lennének, de meccset nem igazán lehet velük nyerni. Showtime Szása, ez talán mindent elmond. Labdát a melléig pattintgatja, nagy belöbbölt passzokat adott, amik kurva szépek, de kurva lassúak is, stb. Asszem az utolsó meccs kivételével mindegyiken, fogta magát úgy kb. a 3. negyed vége felé, és elment átöltözni. Hát ez nem az a szerb mentalitás, amit megszoktunk. Szvsz nem kár értük.
Remélem, hogy mindenkinek változik a hozzáállása a dolgokhoz, mert különben nagy bajban leszünk. Nem a 8-ba kerülésért fogunk küzdeni, hanem a bentmaradásért...

Előzmény: Simi23 (1134)