Novi1 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 961

"Egyébként, nekem mind 1, ki mikor (akár 1000 km-nél) cseréli le az olajat, de azt tudni kell, hogy az a gyakori olajcsere egyáltalán nem befolyásolja a kocsi élettartamát, főleg ha megfelelő minőségű az olaj!
Tehát a kötelező intervallumot elég betartani, természetesen megfelelő minőségű olajjal, és nem lesz gond. Most ide nem értve a gyári hibákat!
A normális szervizekben ott lehetsz az autód mellet, és láthatod mit vesznek ki, és tesznek be."

Üdv Zsolt, üdv Sárkány, üdv Bejfez !

Frissen vásárolt autónál honnan tudod /ha csak be nem vizsgáltatod :)/ milyen olajat tettek bele?? S -sztem- ezt még a kereskedő sem tudja garantálni :))))

Oszt, hogy mennyire befolyásolja a motor élettartamát az olaj...?? Ezt döntse el minkenki saját maga :))

Ismerős szervízvezető javallta, s cserélte ;)). Az árról ne beszéjjünk :)). Most -viszont- tudom/!!!/ mi van benne. :)) 

Természetesen -amennyiben tehetek érte- szeretnék -relatív- hosszútávon 1 autót használni, s nem cserélgetni -akár gariba- évente, mint a zsiga/trabi/varnyú korszakban.

Ennek oka többek között, hogy már most is vannak benne egyéni, spéci dolgok, amiket nem szeretnék évente újra, meg újra lerendezni, megoldani ;-))

Röviden ennyi: Novi  >;-))

Előzmény: zsolt160matizos (957)