Ciani Creative Commons License 2005.10.08 0 0 5015
"a szerva fejlődése nem a játék színvonalát emeli, hanem csak gyorsítja"
Jaj, Tyg, ez azért elég kemény. Ha gyorsabb a játék, azt sokkal nehezebb játszani (gyorsabban kell odaérni és gyorsabban reagálni), ergo magasabb színvonalú, ezt ne kelljen már magyarázni.

"az alapvonalról ütögetés lassan és gyorsan is unalmas, ahogy sokak szerint pl. a forma-1 is."
Na most arról beszélünk, hogy unalmasabb-e vagy arról, hogy magasabb a színvonal? Mert a kettő nem egy és ugyanaz és mint írtam korábban, nekem is jobban bejött a régi tenisz. De ha azt nézem, hogy a lassan és a gyorsan ütögetés közül melyik a nehezebb, vagyis melyik a színvonalasabb, nem nehéz a helyes választ megtalálni.

Az a gond, hogy te Roger-fóbiában szenvedsz (btw szerintem korántsem biztos, hogy megdönti a rekordokat, ebben a mai teniszben benne van, hogy jönnek még fiatalabbak 2-3 éven belül, akik utolérik). Ez a vita itt részemről nem róla szól, arról vitát sem nyitok :), hogy ő olyan szintre emelte a teniszt,ahol előtte még senki nem járt. Itt az átlagról van szó, szóval kár rajta ironizálnod, különösen, mert iszonyatosan érződik, mennyire rosszul esik, hogy alig egy évvel a herod visszavonulása után egy nála is nagyobb dominátort kapott a tenisz. És innen már csak egy lépés ennek megmagyarázása, hogy a mezőny gyatra. Az utolsó mondatod mindent elmond, nem is igen akarsz elgondolkodni komolyan a dolgokon, de hát ehhez minden jogod meg is van.
Előzmény: TyggeR (5014)