Kedves Tygger,
a "tényeidet" alá is kéne támasztani valamiféle érvekkel, mert - bármennyire is sajnálatos - az, hogy téged ez kevésbé köt le, nem érv.
Én igyekszem tényekkel alátámasztani, amit állítok. Én azt állítom, hogy a szerva-röptén kívül a tenisz minden egyes területén nagy fejlődésen ment keresztül. Így például meg kell említeni, hogy manapság már a seggdugasz salakmanók is kurva jól szerválnak, Coria és Nadal is bőven tud 200 fölött, míg anno Chang 170-es szerváival kellett megküzdeniük az ellenfeleknek... Az alapvonaljáték, nos, azt talán te is elismered, hogy összehasonlíthatatlanul gyorsabb, keményebb labdák zúgnak át ezektől az unalmas, rohangáló bénagyerekektől a másik oldalra, mint anno Musteréktől. Erről sajnos nem vezetnek statisztikát, és ha véletlen nem osztanád a nézetemet, én szívesen megnéznék veled egymás után egy mostani és egy tíz évvel ezelőtti felvételt és nem kell top játékosoktól, bármelyik két játékos megfelel az első 100-ból. (Ráadásul ez mindazok ellenére igaz,hogy próbálják lassítani a játékot a szabályalkotók)
Nézzük a returnöket. Azt már világosan látjuk, hogy sokkal nehezebb dolga van a fogadónak, mint régebben, hiszen manapság már szinte mindenkinek nagyon jó az első szervája (és értelemszerűen a másodikak is keményebbek, mint régen). A jobb szervák ellenére a fogadójáték nem esett vissza, sőt. Bár itt fel lehet hozni ellenérvként, hogy azért, mert kevés a szerva-röptés, akiket nehezebb breakelni. Ez természetesen igaz is, csak éppen - mint arról már szóltam - nem véletlenül tűntek el. Ezek az általad csak futógépeknek titulált nem jó játékosok eltüntették őket, ez a helyzet.
Azért az érdekes lenne, ha minden szakértő (természetesen téged leszámítva :P) elmenne a napnál világosabb tény mellett, hogy alacsonyabb a tenisz színvonala... Azt még magyarázd el, hogy Agassi (de mondhatnám Gorantól kezdve McEnroe-ig bármelyik korábbi játékost) miért borult térdre Roger előtt és miért nem hívják fel erre a triviális dologra az emberek figyelmét, miszerint neki sokkal könnyebb dolga van, bezzeg nekünk anno...