Amida Creative Commons License 2005.10.08 0 0 135

shashasha  szevasz.

Lehet nem jó végén nyúltam a tőgyéhez?

Lehet nem is a klasszikus kérdés: az elidegenedés a gond, mert talán alkalmazkodott az ember.

A gond a következő: az Istenek sírni járnak a Föld nevű bolygóra.

Hogy a fenébe jutott ide az embeiség?

Az biztos, hogy rendesen berakta az ajtót a két világháború, aztán ez a rohadék fogyaszó központú korszak, na de azért ennyire?

Az amerikai példa ragadós. Az amerikai idol. Coca-cola, meg hitelkártya. Hogy van a kiskutyám, a bankszámlám, meg megvettem-e a legújabb modelt kedvenc gépkocsimárkámból.  Szörnyű.

Mikor a jövőnket a Szovjetúnióban akartam megtanulmányozni majdnem elsírtam magam. Arról nem beszélve, hogy Kelet-szlovákián keresztűl jöttem haza.:(

Aztán bukta.

Mostani jövönket amerika festi. Ha valaki azt gondolja, hogy all right, akkor nagyot téved. Most megint kezdjek ríni?

Visszaköszönt a keresztény konzervativizmus - Bush megválasztásával - és a demorácia társadalmi cinizmust, és intolarenciát szült.

Egy jó kis diktatúra kellene már. Mondjuk lámaizmus. 

Na mostan csak a topik címére reagálnék, már hogy milyen anyagból van a gondolat. Amerikában: kőböl van.

Méghozzá nem sípoló macskakőböl.

Az amerikai gondolat nagyon specifikus. Nagyon hatékonyan termeli ki az emberi vért, az emberből. Igy is meg úgy is.

Azt hiszem amerikában érzékelhető legjobban, hogy mekkora hatalma van a gondolatnak. És mennyire írányitható még az is: központilag.

Nekünk meg marad az index, elgondolkodni mások helyett.

Nem rossz.

Amida

Előzmény: shashasha (134)