kedves ciani, h a szakíróktól még nem hallottad emlegetni, h a mai tenisz rosszabb, m a néhány évvel ezelőtti, annak egyszerű oka van: mindegyik térdre borult a nagy federer előtt (aki szerintem is zseni), s nem veszik észre, h olyan mezőnyben villog, amilyenben egy jó krajicek mindenkit szétalázott volna. ez a tenisz nem az, ami régen. semmit sem fejlődött, legalábbis előre. vissza annál többet. erre jó példa vagyok például én, aki régen nem tudott elszakadni a tévé elől, ha tenisz volt, most viszont ide-oda kapcsolgatok, m abban semmi izgalmasat nem látok, h két futógép az alapvonalról csépeli a labdát. unalmas. nincsenek igazán fineszes megoldások, nincsenek egyéniségek, és nincsenek igazán jó játékosok. van egy federer, aki nagyon tud, aki jól megráncigálta volna sampras és agassi bajszát, ha végig egy időben játszanak, de különben semmi. ott van egy roddick, aki igazából csak szerválni tud, egy nadal, akit a fizikuma visz előre, egy szafin, aki szintén zseni lehetne, ha agyilag nem lenne gyenge, ésatöbbi. szólhatnánk hewittról, meg még néhány emberkéről, de tök felesleges: nincsenek olyan szinten, m egy (pl.) kafelnyikov, krajicek, becker, korda, ferreira, larsson, gustafsson, stich alkotta mezőny. sampras nagyságrendekkel keményebb ellenfelekkel küzdött, ez tény, s ez ellen azt felhozni, h mostanra sokat fejlődött a tenisz, felesleges. elszürkült a mostani mezőny, nincs mit tenni, persze arról federer tehet a legkevésbé, h ha már így esett, nyer megállás nélkül.