R-U-D Creative Commons License 2005.10.05 0 0 63

OFF

Pontosan 56 méterre, ez volt a maximum.

Egyébként az összes merülés 40 méter alatt volt és még barlangban is merültem 43 méter mélyen.

Hogy milyen volt? 40 méter alatt rendszeresen beütött a nitrogén-mámor, ami olyan mint ha be lennél rúgva. Miután fel voltam készülve rá, azaz a többiek mondták, hogy milyen lehet, nem volt annyira para. Sőt, az érzés valahogy teljes nyugodtsággal és boldogsággal töltött el.

Mindenesetre először para mélyre menni ésrádöbbeni, hogy a hátadon lévő kis palackból kapsz csak levegőt. Ilyenen 20 méteren még nem gondolkodtam.

Az Adrián ez úgy nézett ki, hogy sziklafal mellett zuhantunk, mint az ejtőernyősök a mélységbe. 25 méter alatt hírtelen 10 fokot hűlt a víz (hideg-meleg határ), még szerencse, hogy 7mm-es neoprén volt rajtam, így annyira nem fáztam.

Egyébként láttunk tonhalat, polipot, langusztát (fogtunk is) és delfint.

Volt egy kisebb malör is, pont az 56 méteres merülésnél idő elött elfogyott a levegőm, úgyhogy az 5 méteres stopp már buddy breathingen keresztül volt csak megoldható. Itt sajnos idő elött fel is jöttem és fél napig fájt utána a fejem.

Mindenesetre elsőre nagyon bevállalósnak tűnik az 50-es merülés (az is volt), de utána már teljes nyugodtsággal merültem 40 méter alá.

Előzmény: minimal (62)