kisszszoros Creative Commons License 2005.10.04 0 0 245

nem feltétlenül van többre szükség, ugyanis minden alkatrész viszonylag olcsón beszerezhető, amennyiben nem tonnaszámra akarod a feldolgozást elvégezni....

 

A kéttertályos berendezés durván 100000 (százezer) forint-ból összehozható sóval pumpával egyebekkel... (a só ráadásul főzéssel visszanyerhető :-)  )

 

A fagyasztósdi pedig fagyasztóláda és ládák kérdése, ami szintén belefér 100000-be :-)

 

Csak az a kérdés, hogy kinek éri meg.

 

Láttam már elvetemültet, aki képes volt szó szerint "kimagozni" a szőlőt (darálás után addig kavargatta marcangolta a héjakat, hogy az edény aljára leült a mag nagy része...)

 

olyat is aki képes dupla törkölyön erjeszteni azaz a darálás után a fele levet levette rozénak (az eredmény egy kiváló kékfrankos, ami tavaji létére aranyérmes lett)

 

aztán olyat is hallottam, hogy szüret előtt egy héttel elvágta a vesszőket, hogy töppedjenek a szemek

 

vörösboros eljárással készített "fehér" bort ami inkább aszu színű volt, de nagyon finom és jó illatú

 

Szóval még az említett technikák is beférnek :-)

Előzmény: pittman (244)