Amida Creative Commons License 2005.10.04 0 0 127

Te egy érdekes manó vagy serenic.

Néha egetverően hülye, néha mélyenszántóan okos. Nem tudom hogy csinálod. Az okos serenic te vagy aki a nick mögött van, a hülye meg tükör. Ezt gondoltam én ki.

Az fogott meg amit a lélekkel kapcsolatban írtál itt akárkinek.

Ebben a kérdésben kiváncsi vagyok a véleményedre, mondjuk leírom mivel kapcsolatban:

Ha valami extra képességgel rendelkezünk a tapasztalás terén, akkor a lélek alkotói a lelki folyamatok. Ennek nevezzük. Szerinted igaz vagy sem?

Vagy mondjuk egyébként, éppen ha nem folyamatokban jelentkezik: a lélek akkor is van?

Ha lelki folyamat, akkor idegrendszer.

Ha a lélek lelki folymat terméke, akkor az idegrendszer termélke. Igaz vagy nem?

Már leírtam itten korábban, hogy traumatológiai essemények kapcsán, melyek során az agy részlegesen sérül: lelki kieséseket tapasztalhatunk. Beszéltem ilyen emberekkel, rendszerint a csládtagok mondták el, hogy a régen volt "jó" lekű fiú, lány apa, anya_____akkárki, elviselhetetlenné vált, egy baleset után.

Na már most.

Az agyvelő, a gerincvelő (most a kisagyat hagyjuk, mert az meg egy másik téma) lényegében a szenzoros és motoros(motorikus) pályák kapcsolódásait - refleyíveket - tartalmaz.

A hirtelen inger és a lassú inger különböző végkifejlethez vezet.

A hirtelen a képalkotás előtti reakcióra bir.

A lassó képalkotó találgatásra.

Ebből a kettősségből kinsulva kellene a lélekhez közelíteni.

A fenti két eltérő golyamat egy valamiben közös. Képmásokban. A képmások tulajdonsága a tudat.

A tudat, annak ellenér, hogy itt sokan írkálnak róla, valójában egy rejtály. Viszont a lelki folyamat akkor keletkeztetheti a lelket, ha kapcsolatba kerül az énnel, mert ekkor lesz tudatos.

Mivel e tudat egy reflektor fénycsóvájával talál, tudni kell, hogy amit nem talál az is egzisztá. Mégpedig úgy mintha a tudat keresőfényében lenne.

Az az itteno mirások alapján is nyilvánvaló, hogy a világunkra - máya - ez azonban egészen másképp igaz. De. A lélekre nem. tehát a lélek az éntől független örök. Nem egy lény______egyelőre, de egzisztál.

Igaz?

Ha igaz, ha nem; holnap továbblépünk és a gondolat alapjairól írok valamit

Amida