lsr Creative Commons License 2005.10.03 0 0 736

Szia ActionMan!

Ugyan azokat az érveket hozod fel... ezekben még mindig ugyan azt a logikátlanságot látom... Megismételhetném a 732-es hozzászólásban elmondottakat, de nem látom értelmét...

"... az Ur/Isten ugyanazt jelenti."

Az én felfogásom szerint:

1. Úr >> hatalmat birtokló személy, aki vezet - irányít

2. Isten >> Úr + teremtő, a tiszta szeretet megszemélyesítője

3. egy Isten >> Úr + Isten + akitől minden (ami jó) származik (még Jézus is), az élet alapvető forrása

"... a Zsid 1,1 a testben megjelent Jezusra vonatkozik..."

"Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által..." (Zsid. 1:1) Ebben a részben (is) a Biblia egyértelműen az Atyát nevezi Istennek, aki Fia (Jézus Krisztus) által szólít meg bennünket. Tehát az Atya neve itt Isten, Jézusé pedig Fiú.

"... az egyetlen Isten meguresitette magat, es emberre lett..."

Ha az egyetlen Isten a földön volt Jézus formájában, akkor kihez imádkozott Jézus földi élete során? >> Mt. 11:25-27; 26:39 (itt még külön akaratról is beszél...); Lk.23:34,46; Jn. 11:41-42; Jn. 12:28 (Vajon ki szólt?); Jn. 17. fejezet

Én úgy látom, hogy Jézus - aki isteni hatalmat kapott az Atyától - az elbukott emberért mindent oda adott, hogy ez által visszavezesse az Atyához.

""Jézus maga is Isten, hiszen isteni tulajdonságai vannak." Akkor en is az vagyok, mert en is Isten kepmasat hordom..."

Ha majd teremtesz a semmiből, és halhatanlanságot birtokolsz... Isten képmását hordani, és Istennek lenni nem ugyan az. Miben is hordjuk Isten képmását? (Miben nyilvánul ez meg bennünk?)

"Az 1Kor-beli resz ellenere sem gondolom, hogy Jezus es az Atya ne ugyanaz az egyetlen Isten lennenek."

"Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben." (1. Kor. 15:28) Akkor mit gondolsz, ki lesz az az Isten, akinek "maga a Fiú is alávettetik"?

Előzmény: actionman (734)