Tamerlán Creative Commons License 2005.10.01 0 0 34

IGric,

1.)

Az "ellenzék vezéré"-nek nem Orbán "tekinti magát", hanem a baloldal nevezi annak. Jellemző, hogy ugyanők Hiller (vagy Gyurcsány) esetében nem használják a "vezér"-t.  

2.)

A korrekt érvelést ajánlom.

Írtam én, hogy Horn Gyula "követendő példakép" lenne Orbán számára?

Ugye, hogy nem.

Azt viszont írtam,

hogy Horn pártelnökként is csak egyszerű frakciótag volt 1990-94-ben, majd később 1998-tól máig az MSZP meghatározó személyiségeként is csak mindössze 2 (kettő) évig volt frakcióvezető-helyettesi tisztsége.

Ezt a tényt a topicnyitó hátsó szándékainak leleplezését szolgáló érvelésemben használtam fel.

Merthogy

Horn esetében - érdekes módon - erről senkinek sem támadt az a "fikatopicnyitó" gondolata, hogy Hornban nincs bizalma a frakciótársainak, ezért nem lehet még frakcióvezető-helyettes sem.

Az érvelésem most kibővítem azzal,

hogy Orbán frakciótisztségét is csak most, 2002 után "hiányolják" egyesek, noha Orbánnak 1994-1998 között sem volt frakciótiszsége. 

Csak most jutott eszükbe, ugye.

Hát persze...

3.)

Egy párt vezetése dönthet úgy, hogy

parlamenti képviselőnek is megválasztott vezetőjét (pláne, ha az nem egyéni, hanem országos listáról jutott mandátumához) kivonja a parlamenti vitákból és inkább a választókkal való közvetlen találkozókon szerepelteti. 

Feltételezhető, hogy a Fidesz ettől többet remél, mint az országházi szópárbajoktól.

Amelyeket ugye, az időkorlátozások - még a frakcióvezető(helyettes) esetében is - egyenlőtlenné tehetnek egy kormányfővel való vitában. 

Ezért aztán a Fideszt az sem zavarja, hogy

- IGric (2. sz. topicnyitó) elvárja Orbán parlamenti szereplését, sőt,

- borsosalma (1. sz. topicnyitó) pedig egyenesen "gyává"-nak titulálja a pártelnököt. 

4.)

Az eddigi hozzászólásaidat ismét elolvasva

nemigen vettem észre a "bizalom felvetésének ironikus" voltát,

annál inkább viszont a "fikázási" szándékot. 

A (11)-ben például a Fidesz frakcióvezető-helyettesek létszámán gúnyolódsz, "fő-frakcióvezetői" tisztségről írsz,

de "ügyesen" elhallgatod, hogy

a frakcióvezető-helyettesek választási játéka általános a parlamentben. 

Ezt minden párt eljátssza: akár 1 napra is frakcióvezető-helyettessé választják valamely tagjukat. 

A célozgatás előtt megnézhetted volna, hány frakcióvezető-helyettes van/volt mondjuk, az MSZP-ben. De nem nézted meg, ugye... 

Előzmény: IGric (32)