"kerdeztem irorszagot. tilos az abortusz. teljes mertekben tilos. irorszag jol meno allam. viszont nagyon sokan nem akarjak azt a gyereket, amelyik megszuletik. nagyon sokan (akik megengedhetik) elmennek mas orszagba es abortalnak. nagyon sokan (gondolom) a kozepkorban is szokasos eszkozokkel eelnek. nagyon sok nem kivant gyerek szuletik es nemelyek kivantta valnak nemelyek meg pokolban elik le az eletuket."
Veled ellentétben nekem van mivel foglalkoznom, tehát hadd ne nézzek utána mi van Írországban pontosan, és mivel nem vizsgázni mentem hozzád, ne tegyél fel nekem kérdéseket, amelyekre KÖTELEZŐ válaszolnom.
És NEM Írorságban vagyunk!
Véleményem volt, azt leírtam, de te ne akard SZÁMONKÉRNI rajtam, hogy mire válaszoltam és mire nem, mert enyhén ellentmond a magasztos gondolatvilágodnak, amiből néha ízelítőt adsz itt.
Nálad nem lehet MÁS valakinek a véleménye? Nem lehet, hogy esetleg nem voltam teljesen naprakész Írországból, és nem kezdtem beírkálni olyasmit, amiben nem vagyok teljesen biztos? Nem lehet, hogy én a hozzászólás többi részét tartottam fontosnak, és arra AKARTAM válaszolni? Nem te tartottál előadást néhány napja, hogy milyen sokszínűek vagyunk, hányféleképp értelmezhetünk valamit, és lehet, hoyg nem mindenben egyezik egyesek véleménye? Esetleg csak Acsai barátodra igaz mindez, nekem úgy kell érteni mindent, ahogy te akarod? Azért elgondolkoztató...
(Te, a széplélek sem reagáltál arra a gyerekre, akit zacskóban találtak, és újralesztés után meghalt. Kérdeztem, kellett-e szenvednie annak a gyereknek? Válasz semmi. Számonkértem?)
"viszont nagyon sokan nem akarjak azt a gyereket, amelyik megszuletik."
És nekik jó? Örülsz, hogy van, aki szennved attól, ami egy csoda kéne hogy legyen az életében? Szerintem szörnyű hogy ott ez van.
"nagyon sokan (akik megengedhetik) elmennek mas orszagba es abortalnak. nagyon sokan (gondolom) a kozepkorban is szokasos eszkozokkel eelnek. nagyon sok nem kivant gyerek szuletik es nemelyek kivantta valnak nemelyek meg pokolban elik le az eletuket."
Te írod ezt? Amikor Acsai barátoddal éppen ezt akarjátok? Amikor a nemes Gyuri mellé állsz, aki megkérdőjelezi a nők értelmi képességét, azt, hogy dönteni tudnak, és hogy néha talán jobb az abortusz, mint egy nem kívánt gyerek - éppen a fenti írományaid miatt? Akkor te most mit akarsz? Nekem példálózol, amikor itt velem együtt többen azt kísérelték meg árnyalni, hogy azért ennyire nem egyszerű, hogy legyen tilos és kész?
"ha egy gyerek kovetkezmenyekeppen vesz el egy not egy gazdag ferjjelolt akkor tenyleg teljesen elvonatkoztathatunk az anyagi motivumoktol? de nem errol beszeltem."
És ki beszélt itt ilyesmiről? Mit olvastál te? Számomra érthetetlen...
"hanem arrol hogyha az allam atvallalja a gyerek nevelesenek anyagi koltsegeit akkor szerintem modjaban all betiltani az abortuszt. mint ahogy most is betiltja 3-9 honapos terhessegek eseten. es hivatkozik az elotte meglevo abortusz lehetosegekre es ezert nem kinal CSEREBE mas megoldasokat. peldaul a gyerek felneveleset."
Nekem ne vállalja át az állam, mert ha vállalom a gyereket, akkor annak minden folyományával vállallom, ha pedig nem akarom, akkor NE szóljon bele semmivel, NE jótékonykodjon, mert ÉN akkor azt a gyereket NEM akarom.
És nem érdekel az állam. A gyereket én szülöm, amikor akarom, és akkor akarom, amikor vállalni tudom. Mert fel tudom mérni a lehetőségeimet. Éppen ezért nem kérek az államtól ilyen támogatást - ellenben elvárom, hogy döntésképes, józan embernek tartson, és ne kérdőjelezze meg a döntésemet.
A filozofálgatás pedig édeskevés itt.