Mantequilla Creative Commons License 2005.09.29 0 0 976
"termeszetesen szerintem sem. viszont a torvenyek es pontos hatalyuk nagyon sokszor anyagi kerdes.
mibol gondolod hogy egy nagyon jol meno allamban nem tilthatjak be az abortuszt viszont a gyerek nevelesenek anyagi gondjait, attol aki IGENYLI ezt atvallaljak?"

Egy jól menő államban értelmes, intelligens emberek laknak - attól is megy jól az állam. Persze, ha valóban jól megy. Ott az emberek vannak annyira értelmesek, hogy ezt a kérdést elvileg jól tudják kezelni és nem kell pengeélen táncolni. Viszont ez utópia.

A jól menő államban miért lenne anyagi gond a gyerek nevelése? Pont ott? Amennyiben az állam jól megy, nyilván a lakosság sem szegény. Akkor meg nem kell átvállalni.
Amennyiben pedig az államnak - a hatalomnak - jól megy, de a lakosság szegény, akkor eszük ágában sem lesz átvállalni, hiszen a hatalmon lévők attól gazdagok, hogy nem adnak semmit a lakosságnak.
Mint említettem, a gyerek nem csak anyagi teher. Lelki és testi is. Lehet, hogy vannak olyanok, akik ezt nem merik, nem akarják már vállalni.

(Egy három gyerekes, idős, okos, művelt asszony mondta nekem nemrég: ebben a világban egy macskát sem vállalna. Mert most szétaggódja magát a felnőtt gyerekeiért, a szintén felnőtt unokáiért, és a gyerekkorukat élő dédunokáiért.
Talán ez a nagyszerű hangulat is, ami itt van, befolyásolhatja a vállalkozási kedvet.

Előzmény: alfredoo (973)