Cirfandlia Creative Commons License 2005.09.28 0 0 226

Na, jól van, gratula. kérdések, észrevételek:

milyen muskotály? Sárga vagy otonell? milyen egyéb korai fajták voltak benne?

 

A bogyózónál a roppantó hegereket nem lehet közelebb állítani egymáshoz, ill. a rugóerőt ami összenyomja nem lehet feszíteni kicsit? (nem látok most ilyet, de biztos lehet!:))

Mennyit áztattál, és milyen volt a szemek állapota? (töppedt, beszáradt, rothadt, aszús, penészes stb? a beteg részek kivágásánál én dilemmában vagyok egyenlőre... mert sok értékes töppedt rész is ugrana így.)

A kosaras préssel tuti nem lehet túlpréselni a bort (én ezt már mondtam korábban is, lehet nem itt hanem a boroson) nem tud akkora nyomást hogy cseres legyen a bor. Az inkább az éretlen kocsányrészek túlzott áztatásától van, vagy a mechanikus gépi prés megfeszítésétől. Én, ha eléggé leveses a "tészta" akkor még szét is szedem, mert a középen lévő részeken szinte hatástalan a kétoldalt ható nyomóerő.

Semmi ként nem tettél a musthoz? milyen élesztővel oltottál?  

Előzmény: RAMBO (224)