Na, jól van, gratula. kérdések, észrevételek:
milyen muskotály? Sárga vagy otonell? milyen egyéb korai fajták voltak benne?
A bogyózónál a roppantó hegereket nem lehet közelebb állítani egymáshoz, ill. a rugóerőt ami összenyomja nem lehet feszíteni kicsit? (nem látok most ilyet, de biztos lehet!:))
Mennyit áztattál, és milyen volt a szemek állapota? (töppedt, beszáradt, rothadt, aszús, penészes stb? a beteg részek kivágásánál én dilemmában vagyok egyenlőre... mert sok értékes töppedt rész is ugrana így.)
A kosaras préssel tuti nem lehet túlpréselni a bort (én ezt már mondtam korábban is, lehet nem itt hanem a boroson) nem tud akkora nyomást hogy cseres legyen a bor. Az inkább az éretlen kocsányrészek túlzott áztatásától van, vagy a mechanikus gépi prés megfeszítésétől. Én, ha eléggé leveses a "tészta" akkor még szét is szedem, mert a középen lévő részeken szinte hatástalan a kétoldalt ható nyomóerő.
Semmi ként nem tettél a musthoz? milyen élesztővel oltottál?