manti
haat rank fognak szolni hogy mi koze ennek a topikhoz pedig a vita modszereit tisztazni kell. szerintem az ontopik. kulonben a lehengerlo vita szabalyai ervenyesulnek.
mindenesetre nem kivanom tulbonyolitani a kerdest mert sok egyeterthetot irtal.
az a 'nem' szo vegul is elkepzelheto hogy a te igazadat jelenti.
ezzel egyutt kertem a szemelyeskedes abbahagyasat mert tokre felesleges es a temarol tereli el a figyelmet.
abban is igazad van hogy sajat allaspontomat terjesztettem ki rad es bizonyitani nem tudom csak a sajat esetemben hogy a hozzam kozelallonak szivesebben elnezek dolgokat mint a velem szembenallonak. azert eltem ezzel a kiterjesztessel mert altalanos emberi vonasnak tartom es itt az indexen ez sokaknal bebizonyosodik.
es a sajat taboron beluli tamadasokat es ignoralasokat sem az ertelmetlenseg valtja ki hanem inkabb a nyitott(abb) gondolkodas. a dolgok megkerdojelezese.
valakinek a butasagat, bornirtsagat kulonben sem az jelenti hogy elsore, masodikra vagy ujrabeirasra ert e meg valamit.
ha peldaul az a kozmegegyezes es a torvenyben is az szerepel hogy a magzat nem eelo ember es csak szuletese pillanataban valik biologialag es jogilag elo emberre, akkor az ezzel szemben allo allaspont szerintem butasag. esetleg addig finomithato az allaspont hogy az a magzat aki eletkepesse teheto az anyamehen kivul is azt mar elo embernek tekintheto. ezt vegul is a mostani szabalyozas is hasonlokeppen kezeli.
az ezzel ellentetes allaspont nem igaz, buta es gyilkosnak tekinti (alaptalanul) a tarsadalmat.