Gharíb Creative Commons License 2005.09.27 0 0 31

Ez a drótos buli úgylátszik a fixációja ennek a baromnak:

" Név: Boros Lajos Születési idő:

1947. április 12.

Születési hely:

Budapest

Kategóriák:

média

Boros Lajos a rádió bűvöletében nőtt fel, bár eleinte sokkal jobban érdekelte, hogy mi van a dobozban, mint az, mi szól belőle. Egy kis zenei kerülőútnak köszönhetően felnőttként ismét a rádiónál kötött ki, ám teljesen más szerepben, mint gyerekként képzelte.

Tanulás közben rádiózott

Boros Lajos rádiómérnöknek készült, állandóan rádiókat szerelt otthon. "Mint őrült tinédzser behálóztam az egész lakást alig látható dróttal, fejmagasságban. Azt hittem anyám megöl, mert állandóan drótokba akadt bele, akárhova ment, csak hogy jobban szóljon a rádió" - mesélte. Érettségi után a Bánki Donát Gépipari Technikumba vették fel, ahol rengeteget kellett tanulnia, hosszú éjszakákon keresztül készítette a szakrajzokat. Közben mindig szólt a Luxemburgi rádió, ahol az akkori legmenőbb slágereket játszották. Nehezítette helyzetét, hogy közben meghalt édesanyja, aki egyedül nevelte. Lajos rokonok támogatásával tartotta fenn magát az iskola alatt.

A pol-beat királya

A tanulás mellett azért jutott ideje gitározni, és írt egy könyvet is, Sakálok címmel, ami akkor ötvenezer példányban kelt el. Később, már rádiósként jelent meg a Sumák dumák című könyve. A technikum után zenei karrierbe kezdett, pol-beat műfajában. Sikerült megnyernie a Ki mit tud?-ot, így az egész ország megismerte nevét. Lajos sorra járta a KISZ-táborokat és a VIT-találkozókat, ahol dalaival - és egyre inkább - szövegeivel szórakoztatta a fiatalokat.

"Amikor elkezdtem a gitározást, eleinte nem vettem észre, hogy nem vagyok valami jó zenész. Később pedig azt vettem észre, hogy a produkcióm legsikeresebb része az összekötő szöveg. Ezért egyre kevesebbet zenéltem, és egyre többet dumáltam" - emlékezett vissza. Jelentkezett is a Magyar Rádióba, ám többször is eltanácsolták rossz artikulációjára hivatkozva. Ekkor vette kezelésbe Marton Frigyes, aki megtanította Lajost színpadon beszélni.

Kezdetben utálta Bochkort

Igazi rádiós személyiség a Danubiusban lett, ahova hungarotonos kapcsolatai miatt hívták. Amikor elkezdett dolgozni, már ott volt Bochkor Gábor is, mint a német nyelvű szekció műsorvezetője. "Meg kell mondanom őszintén, nekem nem tetszett a fazon. Azt gondoltam róla, hogy egy túlöltözött, kikent-kifent piperkőc, akinek agya sem lehet sok" - vallotta be.

Végül mégiscsak összekerültek, az 1995-ben induló Cappuccino reggeli műsorba. "Nagyon hülyék voltunk ketten együtt. Mindent másképp láttunk. Ebből legtöbbször konfliktus alakult ki, de ez egyszersmind humorforrás is volt. A hallgatóknak viszont tetszett" - mondja Lajos.

1998-ban a Danubius vezetőivel kialakult konfliktusuk miatt "áttekertek" a Sláger Rádióra, ahol azóta is vezetik a népszerű reggeli Bumerángot. A népszerű műsorvezető-párost hívták tévéműsorokba is. Először az RTL Klubon kaptak saját produkciót, a Kész Átverést vezették, majd a tv2-n volt látható a Boros-Bochkor show.

Három fia van.

főbb műsorai: Cappuccino (Danubius Rádió 1995-1998), Bumeráng (Sláger Rádió, 1998-tól) Kész Átverés (RTL Klub), Boros-Bochkor show (tv2)"

Ostoba ripacs. Ráadásul bolsevik.