Amida Creative Commons License 2005.09.27 0 0 64

Kedves 7fő!Ime itt van megvűtoztatatlanul amit beírtam, amoda 'a.:

Amida

válasz | megnéz | könyvjelző 2005.09.24 14:25:38 (35)

7fő

regressziós és fraktrál egyenletek....

elfogadom(1)

Nem akarok bizonyítani egyébként semmit. Túl nagy koponyáknak túl sok ideje ment rá, én inkább elfogadom.(2)

Azt gondolom, ember, próbálj úgy élni, hogy nincs véletlen, ne keress kibúvókat életed helyzeteiben feltámadó sanyarú érzeteidre, mert ahol vagy azért vagy mert Te akartad, okoztad. Egyszerűen annak vagyok a híve, hogy magamnak főzzek, magamnak főztem.

Nem szabadna, de sajnálom azokat az embereket, akik meglepődnek egy élethelyzetben és csak ámulnak, forgatják fejüket, szemüket és azt mondogatják: "...oh hogyan kerültem ide?"." ....oh én nem ezt akartam", "...oh én nem akartam ölni". No-no-no.

Vannak akik minden "rosszban" a sorsra mint véletlenre hivatkoznak....szerintem nem helyes út.* Ennyi az álláspontom és legalább olyan szilárd, mint egy katolikusnak Isten léte, vagy a christosi megváltás tana.

Mindenki választ életében alapelveket. (már aki gondolkodik élete vitele, etikája, alakulása felől) Ezekben a választásokban vannak jogosítványai, felelőssége és szabad akarata.

A kínálat hatalmas. Valamit kell vagy érdemes választani. Ennyi történik csupán ebben a kérdésben. Én nem gondolom, hogy velem véletlenül történnek meg a dolgok, számomra ez axioma.**

Amida

Előzmény: 7fő (31)

Nézd az (1) és  (2) ott van, talán rosszúl fogalmaztam, így kellett volna: - "csesszétek már meg, inkább elfogadom mintsem győzködjek"

Egyébként mindenki valahogy ezen a platformon áll valahogyan így van ezzel, aki nemhisz a (vak)véletlenben,  az eleve elrendeltségben, a sors-könyvében, de még abban sem amit a sors szó bővebb értelemben fed. Mert nem életmű, hanem karma.

Elmondanám LA-ben, magyaroknak magyarúl tartottam egy meglehtősen hoszzú előadást erről a kérdésről. Volt ottan pap (olyasmi gyülekezetből mint nálunk a HIT gyüli) És voltak mások,értelmesek. Egy idősebb úr, az előadás végén meglehetősen sanyarú állapotába került, mert felfogta, ha nincs véletlen, akkor van isteni törvény, végsősoron Isten.. Nos az idős urat Babival vigasztaltuk - majd látva megrendülését - hosszasan beszégettünk vele. Tehát úgy gondolom egyértelmű voltam Te itt részeire szedted a mondandómat legaláb a két következő mondatot el kellett volna olvasnod és megértened.

Azegyiket * másikat ** jel mutatja. most még ki is festem Neked pirosra.

Na, most akkot: még mindig; inkább elfogadom az egyet nem értésedet, mintsem, mint hiábavalóságon vitatkozzam rajta.

Térdre imához, mert ha a régi Amida van most itt, akkor nagyon brutál lenne a helyzet. De most én vagyok itt.:)

Azért ha érted akkor  tán még meg is kedvellek.

A dolog pedig így fest: Kezdetben volt/vala az Ige.

Az ige. Az én olvasatomban: (megvoltak) a Törvények. Ezek után lezajlott a Teremtés.

A végtelenre és az örök életre predesztinált Teremtő teremtettje sorsára jutott. Ahogy létrehozta ezt a nem végtelen, nem időtlern világot, maga is elvesztette eredeti adottságait és alávetetté vált a Törvénynek.

Hogy erre mi bírhatta rá, az rejtély. De a teremtés megtörtént.

Ami a kérdést (benne) illeti sok kimagyarázás született, de az már csak nem véletlen.:)

Kedvellek, mert rámenős vagy, de legyél figyelmes is.

Amida 

Előzmény: 7fő (62)