Hölgyeim és Uraim! Tisztelt HALKEDVELŐ közös(s)-ég!
Szerteném Önökkel tudatni, hogy kulináris kostológia kolléga és sporttárs határozottan zrikál, és szóbelileg inzultál engem. Ettől teljesen (teljes erőből) elhatárolódom és határokon túlnyúló halas élményeimet ezúton osztom meg Önökkel.
Lássuk a végelszámolást:
az 1 hetes tengerparti tartózkodásom alatt a következő tengeri halak a következő mennyiségekben estek áldozatul, kiegészítésként közlöm az áldozatul esett tengeri szörnyecskék mennyiségét nem túl részléetes bontásban:
1 db Lepényhal (15-20 dkg)
1 db ismeretlen (10-12 dkg) úgy nézet ki, mint egy nagyobbacska aranyhal, próbáltam kívánni tőle, de nem teljesítette, így lenyomtam
1 db ismeretlen (8-10 dkg) valószínüsítem, sprotni (komolyan)
12 db szardínia (20-25 dkg)
2 db Branzinó (a 30 dkg) (nem tudom a magyar nevét)
1 db Rombuszhal (35-40 dkg)
Szörnyecskék:
Kagylók:
fekete: 3-3,5 kg
kicsi szürkés-barnás-fehéres 1-1,5 kg (olyan, mint a shell logo, csak kb 1-1,5 cm átmérőjű)
Rákok:
kicsi rengeteg (1,5-2 cm)
közepes 0,5 kg (2-4 cm)
nagy 0,20 kg (sajnos nem homár méretű volt olyan 4 cm fej+ 5-6 cm törzs)
Polip, illetve tintahal össesen: 0,5-0,7 kg (tudja valaki mi a különbség?)
Ezekhez az ételekhez igen kíváló fehérborokat bírtam meginni, amikor nem halat ettem, akkor pedig vöröset!
A súlyomra, az elfogyasztott ételek mennyiségére történő bármilyen utalást személyes sértésnek veszek, és a Halevők Nagy Védőszentjénél a sértegetőt bemószerolom, így soha többet nem fog jóízű halat enni.
Ne feledjétek oiuz mindenkit szeret!
afSiH
üdv
oiuz
UI.: kulináris spori! a füstölt sprotnis vigaszág nem tűnik rossznak, de azért lehetett volna kreatívabb is.::::))))))