alfredoo Creative Commons License 2005.09.27 0 0 917

manti

en peldaul az ilyen mondatokat gyulolkodonek tekintem:

'Szemben másokkal, akik fröcsögve, becsmérelve okádják magukból a vélt igazukat - ráadásul olyan dologról, amit 100%-ig soha nem élhetnek át.'

maar maga a szohasznalat is jelzi a gyulolkodes egy bizonyos fokat.

nem az itteni temat becsmereltem, egyszerusitettem le, hanem azt mondtam hogy barmely egyszeru kerdes is mekkora ellenteteket szit.

pedig maskeppen is lehetne. es akkor nem kellene feltetelezni arrol aki leirja a gyulolkodes szot hogy NYILVAN onmaga is gyulolkodo.

a gyulolkodes amugy nem baj onmagaban de hat vegul is minden alkalmat adna/adhatna a gyulolkodesre.

gyulolhetnem a hulyeket, akik nem igazan tudjak bizonyitani amit leirnak. gyulolhetnem a vallasosokat es gyulolhetnem a nem vallasosokat. egy kemenyebb valasz eseten barkire rafoghatnam hogy frocsog. aki elkezd szemelyeskedni es szemelyeskedo dolgokkal ervel, szerintem az is elindit egy folyamatot.

milyen nagyon nagy szerepe van annak hogy ferfi vagy no nyilatkozik az abortusz kerdeseben? szerintem ezekben a dolgokban nem elvezunk teljes szabadsagot. peldaul egy ferfi milyen alapon kottetne el a 'magjat'? ehhez nem kellene tarsanak, partnerenek, felesegenek a beleegyezese? eldonthetem egymagam hogy nem akarok gyereket? de esetleg tarsamhoz a legnagyobb feltekenyseggel ragaszkodok. pedig o meg szeretne gyereket. szerintem mint dolgaink eleeg nagy resze ez is kozos es/vagy kozossegi dontes. mint ahogy a gyerek akarasat is EGYUTT kell eldonteni.

Előzmény: Mantequilla (912)