Woody_Allen1 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 5004

Szerintem is szomorú, hogy eltűnt a szerva-röpte. Lehet ezt fejlődésnek is nevezni, de biztosan ez a fejlődés jele? Sok lett a jó alapvonaljátékos? De miért? Régen is volt jó pár. Nyilván azért, mert könnyebb azt jól elsajátítani, a játékosok a könnyebb ellenállás irányába mennek el, azért mert így könnyebben tudnak eredményesek lenni. A röpte tudásuk azonban meglehetősen hiányos. Egy dolgoban lehet fejlődtek, egy másikban azonban visszafejlődtek.  Akkor mennek csak fel a hálóhoz, ha kezet fognak.

Agassi nyilatkozhat bármit, mondhatja, hogy Federer a legjobb, akivel valaha játszott, szerintem az sokmindent elárul a jelenlegi nagyon sokat fejlődött mezőnyről, hogy André 35 évesen is döntőzött, és ha nincs egy Federer féle zseni, talán meg is nyerte volna. Ellenben ha Agassi mondjuk egy 5-8 évvel  fiatalabb lenne, nem biztos, hogy elbukja a harmadik szettet ahol break előnyben volt, illetve a döntőt. Őszintén szólva nem is tudom, mikor láttam Agassitól, hogy ennyire siralamasan ne legyen első adogatása. Federer kiemelkedik a mezőnyből a többiek egy szinttel alatta játszanak, és ezért aztán nagyon jó meccseket játszanak egymással. Aztán ha odakerülnek Federer elé, nagyon simán ki is kapnak. Pontosan így volt ez korábban is, azzal a különbséggel, hogy akkor több volt az olyan játékos,

aki a középmezőnyt elintézte.

Pl. a foci is elvileg rengeteget fejlődött, mégis Pelét tartják a valaha volt legjobbnak, esetleg Maradonát, pedig Ronaldinho és Zidane sem rosszak.

Pedig a tenisz jó, de mostanában tényleg unalamas. Talán az egyéniségek hiányoznak belőle a leginkább, aki miatt érdemes lenne leülni.