harpokratesz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 3135

üdv neked, mert új vagy itt és Gackt fan!

épp tegnap hallgattam bele az új lemezébe, néhány számmintát feltettek az egyik fanoldalra, a single-ken megjelenteket meg ismerjük. tulajdonképp így összességében nem rossz az album és valami koncepció is érződik rajta, szóval egységesnek tűnik, majd meglátjuk, nálam úgyis a koncerten dől el minden. 

a Metamorphoze már sokadik hallásra nekem is teccik, és még lesz egy pár rajta, de nem olyan átütő erejűek, mint sok korábbi dala. ami viszont rettenetesen zavar, az a hangja. szerintem pocsék lett, ezt kb. a Kimi ni Aitakute óta érzem vele kapcsolatban (ami amúgy is vacak szám), eltűnt belőle az a klassz gackt-os erő és teltség, ami olyan egyedivé varázsolta. sokszor az az érzésem, mintha valami megfáradt öregember énekelne. a Love Letter lemeze pedig teljesen felejthető, najó van azért egy-két jobb dal rajta.

azért egy valamit nagyon becsülök benne (már G-ban), hogy mind a 8 albuma teljesen, homlokegyenest más, ami szerintem ritka dolog pop-rock fronton.

ha valahonnan le lehet szedni a teljes albumot, szólj!   a borító elég pazar és bizarr, az előzőkhöz képest.

nálam így áll G mérlege és nem feltétlen a sorrend:

albumok: Moon, Rebirth, Mars, Mizérable EP, Crescent,...

koncertek: Moon, The Sixth Day..., Mars, Requiem...,...

PV-ék: a 3 db. 2003-as (Kimi ga Oikaketa Yume, Last Song, Tsuki no Uta), Secret Garden,...

dalok: Fragrance, Rain, Story, Secret Garden, Lust for Blood, Rankai Seki Ray,...

gcgc2   a 2006-os naptáron jól néz ki megint:)
Előzmény: ebolacola (3134)