bladesks Creative Commons License 2005.09.25 0 0 3932
Sziasztok!

Abszolút kezdő linuxosként - bízva a hálózati eszközök jobb kezelésében - feltelepítettem a Mandrake 10.2 LE-2005-t. LAN-os internetem van (kb. 80Mbit/80Mbit), és az a problémám, hogy a letöltési sebességem töredékére (kb. 1-1,5 Megabyte/s-re) esik Linux alatt. Ugyanannak a file-nak a letöltésénél Win alatt a sebesség 6-7 Mbyte/s, linux alatt a sebesség viszont fokozatosan csökken és végül beáll az említett, jóval alacsonyabb értékre. Ezzel szemben a feltöltési sebesség 8-9 Mbyte/s Linux alatt is. Olyan mintha a rendszer maga szétosztott volna 80 Mbit-et a le- és feltöltés között...
Azonban előfordult már az is, hogy a beállítások között (KDE 3.3 alatt) tallózgatva (semmit el nem állítva), majd kilépve a beállításokból, hirtelen megemberelte magát és szépen töltött lefelé 8-9 Mbyte/s-el is. Aztán pár percre rá ismét visszaesett. Egyébként olyan helyről tesztelem a letöltést ahonnan fixen jönnie kéne ezzel a gyors sebességgel. Mi lehet a gond? Valakinek van valami ötlete? Mivel említettem, hogy abszolút kezdő vagyok a témában, így megköszönném, ha valaki számomra is érthetően írná le, hogy a rendszerben miként nézhetek a felmerült probléma után.

Amúgy egy Chaintech alaplapra integrált Nforce2-es LAN-kártyám van.

Előre is köszi a segítséget!