magnum13 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 52
sziasztok!
ma csinaltam "ugraltatott"zoldseget,amihez en hust is tettem. Wokban keszul.

1 csomag tojasos teszta( olyan ami kimondottan "ugraltatott zoldseghez van)
fel fej kaposzta,
1 zoldpaprika,
1 sargarepa,
fel csomag csira (vastag),
fel hagyma szeletelve,
2 zoldhagyma,
2 ek mogyoro olaj vagy amilyen van otthon,
2 ek szojaszosz,
1 kiskanal so (en nem tettem bele,mert a szoja ugyis sos),
negyed kiskanal feherbors,
negyed kiskanal cukor,
1 ek szezammag olaj(ezt elfelejtettem)

a tesztat fozzuk 1 percig forro vizben,leszurjuk,megmossuk es hozzakeverunk 1 evokanal olajat,hogy ne ragadjanak ossze.
A zoldsegeket a hagyma kivetelevel csikokra vagjuk.A wokba tesszuk a mogy.olajat es ha forro,akkor beleontjuk a tojast es mikor felig megsult,beletesszuk a zoldsegeket es a fuszereket, 2 percig "ugraltatjuk" ,hozzaadjuk a tesztat es meg 3 percig hagyjuk a tuzon,de kizben razogatjuk.Attesszuk talba meglocspoljuk a szezammag olajjal es daralt mogyorval diszitjuk.
A hus hozza
fel cs.mell csikokra vagva
1 ek worshester szosz, 1 ek szoja szosz, 1 ek mez, feherbors,orolt gyomber -ezeket osszekeverjuk es a hust legalabb fel oraig allni hagyjuk benne.
A hus miatt en a zoldseghez nem adtam cukrot es a teszta helyett barnarizst foztem hozza.A csaladom azt mondta nagyon finom volt.