Normális104 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 69
A bajnokságról, a versenyről...

Az utolsó, negyedik fordulójához érkezik szeptember 24-én Debrecenben a honi salakmotoros csapatbajnokság. Az idei szériának négy egyesület, a miskolci Speedway Miskolc, a nyírségi Brill-Car Motorsport Club, illetve két debreceni alakulat, a Simon & Wolf SC és a Volán-Ice-Star csapata vágott neki. A bajnokság kezdete előtt nagy volt a fogadkozás, hogy az elmúlt két év győztesének, a Simon & Wolf SC-nek nem lesz idén könnyű dolga, s ezt a kijelentést támasztotta alá az első forduló, ahol hazai környezetben a Speedway Miskolc három ponttal legyőzte a debreceni Farkasokat. De a következő két viadalon a bajnokcsapat igencsak visszavágott a nyitófordulóban elszenvedett vereségért, hiszen a záróforduló előtt a debreceni garnitúra 20 egységnyi előnnyel vezeti a pontvadászatot.

A bajnokságban egy csapatban négy versenyző húzza a gázt, s a szabályok értelmében minumum két magyar, illetve maximum két külföldi vaspapucsos alkothatja a gárdát. A csapatvezetők igazi presztízskérdést csinálnak a versenyekből, ennek tulajdonítható, hogy valamennyi egylet az idegenlégiós szerepkörében a nemzetközi hadszíntéren is magasan jegyzet pilótával erősít.

Bár az utolsó viadal előtt úgy tűnhet, hogy már eldőlt a bajnoki cím sorsa, valamennyi alakulat szép emlékekkel, és kiemelkedő eredménnyel, győztesként kíván elbúcsúzni az idény utolsó bajnoki versenyén a honi szurkolóktól.

Mindehhez profi, show elemekkel gazdagított versenyt garantál a bajnokaspiráns debreceni egylet a Simon & Wolf SC.

Programok kezdete: 14:30

Az első futam startja: 15:00

Felnőtt belépőjegy: 1.800.- Ft , melyből 200.- Ft lefogyasztható

Diák jegy ára: 1.000.- Ft , melyből 200.- Ft lefogyasztható

TV közvetítés: A Sportcsatornán, szept. 27.-én, kedden,

(Infó forrása: Baráth Norbert, Debrecen)