Superb_ Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9

Örülök, hogy válaszoltatok, sőt úgy tűnik mást is érdekel ez a dolog!!

Én egy 1957-es zorkij 4-et vettem, vaterán, egyébként 5 e volt: tudom lehet olcsóbban is de ez nagyon megtetszett... Szóval mentségemre legyen mondva nagyon szép és jó állapotban van és teljesen működőképes. Persze  ez majd az első tekercs film után lesz 100%. (FF filmmel akarok fotózni)

Ahol elakadtam: a képélesség beállítását értem, nagyon tetszik a kis sárga kép a keresőben, meg ahogy be kell állítani!!! Dioptriaállítás is van, az agyam eldobom,  ez nagyon jó dolog. :)))

Viszont, tudom nagyon stupid kérdés: a záridő választót (na, ezt tuti nem így hívják)nem tudom kezelni... Egyrészt van egy alsó gyűrű, amin 0 -5 -10 - -05- 20 - 25 ezt nem értem - ez lenne a filmérzékenység? Másrészt a záridő nem nagyon akar beugrani az egyes (B -25 -1-2-5-10-50 -100-250-500-1000) záridőkre, igaz nem is erőltetem. És még egy rejtélyes állító: az elsütőgomb alatt egy fordított u és jobbra ugyanott egy piros orosz azt hiszem d. Ez talán a film visszacsévélésével lehet kapcsolatos.

A befűzés menne, de addig nem akarom, amíg mindennek a használatát nem ismerem...

Tudnátok segíteni ezeket megérteni? 

Előzmény: gerigerius (6)