Mantequilla Creative Commons License 2005.09.22 0 0 659
"Végtére is az élet önmagában nem érték a klasszikus szerint."

Nem tudom, miért kell ezt, az eredeti szövegkörnyezetéből - ahol azért volt értelme - , kiragadott mondatot állandóan szajkóznod.
Kérdezem, akkor hol volt megbecsülve az élet, amikor hanyagságból meghal egy már nem is magzat, hanem kifejlett újszülött?
(Lejjebb beidéztem egy tizennyolcéves lány történetét, aki vállalta babát - akit aztán meg sem mutattak neki, a férfi orvos pedig annyit fűzött hozzá: Fiatal vagy, lehet méd sok babád.")
És persze ez sem kapcsolódik szorosan a topik témájához, de ahova ez a "vita" megy, ott elfér.
Mellesleg érdekelne, ha te és a feleséged nem szeretnétek több gyereket, akkor vállalnád-e az elköttetést, esetleges spermalefagyasztással, hogy ha mégis változik az álláspontotok, lehessen gyereketek?
Amennyiben erre nem vagy hajlandó (Ide vonatkozik a kérdés, van itt valaki a férfiak között, aki a nő védelmében, az abortusz és a további nem kívánt terhesség elkerülése érdekében vállalná? Érdekelne! Elsősorban a nagy "ellenkezők" közül!) és az asszony mégis terhes lesz, akkor
- kényszerítenéd, hogy szülje meg,
- akaratod ellenére is vállalnád-e? (Mondjuk, egy férfinak szerintem ezt a döntést meghozni mindig sokkal könnyebb, szeretném, ha váltogatva lehetne szülni: egyet a férfi, egyet a nő. Érdekelne, hogy alakulna a népesség. És hány férfi járna el a vizsgálatokra, amelyek bár annyira nem kínosak, de mégis: havonta, kéthavonta felfeküdni széttárt lábbal, amikor amúgy is van az embernek elég minden, amivel törődjön.)
Annyiban nem bosszant a dolog, hogy már régen nem arról szól itt a "beszélgetés", ami az indító téma volt, és ezért is bízom abban, hogy akiket esetleg érint, akiknek nem mindegy, hogy mi hogyan történik, és akik fellősséggel, átgondoltan, férjjel megbeszélve döntenek, azoknak nem lesz kellemetlensége néhány nagyokos miatt.
Mert akik szajkózzák, hogy a gyerek, a gyerek,
- de hogy később mi lesz vele, az már számukra lényegtelen,
- és azok, akik hülyének tartják a nőt, mert esetleg abortuszra kényszerül, azok gond nélkül hagynák az ilyen "hülyének", hogy gyereket neveljen. Aki, ha abortuszra megy, egy állat, és nem érdemel még annyi könnyítést sem, amit a tabletta jelentene, ellenben ha megszüli, tapsolunk neki. Okos...
Előzmény: Édy Endre (650)