Sájlerésemberei Creative Commons License 2005.09.21 0 0 940

Jó estét kívánok!

Egyszer régen, kb. 15 éve nagymamámtól utaztam haza vonaton. Ő vett nekem néhány képregényt, hogy ne unatkozzam az úton. Nagyi kiváló érzékkel választott: Egyikük egy magyar szerző műve volt, fekete-fehér, és nagyon félelmetes. A főszereplő egy 18 év körüli fiatalember volt, aki barlangászkodott egy nap (a felfedezett helyet Tamás-barlangnak nevezte el a barátjáról, aki nem tudott aznap vele menni). Kijött, majd megtalált egy halott gyíkot (azt gondolta, hogy valamilyen járvány végzett vele), majd halott madarat (dettó), és később halott embereket is. Az autójában Budapestre állította a rádiót, de nem jelentkezett semmi. Bement a házakba, de mindenki meghalt. Rájött, hogy valami sugárzás miatt haltak meg, s őt megvédte a föld mélye. Ebédidőben történt az esemény, mert az emberek asztalnál ültek. Végigjárta Európát, és halottaktól tisztította meg az utat. A végén egy párizsi katakombában talált egy lányt, aki életben maradt (persze Éva volt a neve, de az övé nem Ádám, talán Gergely). Mindegy, végül ők ketten valahová elmentek, és iszonyú szomorúak voltak (ezt már nem értettem akkor).

A rémületesen kevés információ ellenére emlékszik-e valaki, hogy mi lehet ez? A történet így utólag akár banális is lehet, de nekem akkor nagyon kemény élmény volt. Még most is az kicsit.