Szerintem az államnak nem úgy kell megvédenie a társadalmat az elfogyástól, hogy tiltja az abortuszt, vagy kötelezővé teszi a gyerekvállalást. Ezt csak az ötletszegény, és így alkalmatlan politikusok gondolják. Először is tessék kérem megteremteni a kedvező feltételeket a gyerekvállaláshoz! Ne kelljen megzuhannia egy családnak, ha netán becsúszik egy kis gikszer... Ne kelljen választani hogy élem az életem, vagy rá megy ingem gatyám a gyerekre. Persze a gyermek vállalást támogatni kétélű fegyver! Valahogy úgy alakult, hogy az úgymond Magyar lakosságnak kevesebb utódnemzési kedve van, mint mondjuk a kissebségeknek. Ezért fordulhatott elő, hogy egy emzetben gondolkodó kormány inkább négy évig nem emelte a családi pótlékot, nehogy felboruljon az "érdekből megnövekedet utódnemzési kedvtől" a lakosság etnikai aránya.
Lehet hogy én gondolom rosszul, de sokszor még az anyagiak sem állhatnak útjába a gyerek vállalásnak! Itt most nem vallási dolgokra gondolok, hanem arra, hogy az embereknek KEDVET kellene csinálni a gyerekhez! Eshetne néha a választás a kicsire is nem csak mindíg a kocsira. Régi megfigyelés: ha egy családban baba születik, az összes nőnemű lénynek babázhatnékja támad.
Nem hiszem, hogy abban az országban, ahol Isaura felszabadításáért gyüjtést rendeztek, egy jól kitalált tv sorozattal ne lehetne kedvet csinálni a gyerekvállaláshoz! Ha már annyi mindennel manipulálnak benünket, legalább egy legyen tisztességes szándékú! Ha New Yorkban a nagy áramszünet alatt 8 százalékkal nött a gyermekfogantatások száma, nálunk is biztosan sikerülne.
Persze nem elég megcsinálni a gyereket, aztán meg elvonulni két napra egy kóházba... Folyamatosan nyomni kellene a médiákban a talán egyetlen igaz üzenetet: gyereket csinálni és nevelni jó!
Persze ehhez el kell hinni azt is hogy élni jó, és nem azt hajtogatni hogy csődben a ország, csökken az életszínvonal, családok sanyarognak és minden egyre romlik!
Milyen hülyének lenne kedve ilyen világra gyereket csinálni? Akkor inkább jöjjön az abortusz!