ásd el magad Creative Commons License 2005.09.19 0 0 7517

Szia!

elmondom én mert a kolléga csak inni szeretcsak!

a jégbor a lusta ember bora: meg az északi népeké,

a lusta gazda addig addig halogatta a szüretet, meg sokallotta a szedők bérét, hogy csak mikor beállt ak a nagy fagyok legalább -7;-8C majd három napig meg a munkáskéz is igen olcsó lett látott a szürethez( az igen ravasz gazda ráadásul éjszaka szedeti) és rögtön préseli azt. ez a fagyasztva száritás esete cukor beáramlásmár régen nincs a szemekbe de a kifagyó viz miatt a relativ cukor gyarapodás elég magas 25-27 mustfokot is eléri és igen jó minőségü bor készithető belőle, bár a kipréselhető must mennyisége is csekély.

tokaji jellegü borok készithetők igy DEEEEE!!!! mivel nem botritizálodik mint  tokajba, sokaknál átlép a nem szeretem kategoriába. az ára viszont sok mindenért kárpotól

hiresebb fajták 100 dolcsit is megérnek