Bejfez Creative Commons License 2005.09.17 0 0 786

Sárkány!

A 30 sec-et illetően csak annyit, hogy ráadásul nem is a bejáratás fejezetben olvastam, mert ott csak ez áll: 'Elindulás előtt rövid ideig melegítse a motort.' (3 - A gépkocsi vezetése, 3-2 - Bejáratás).

Viszont mindenkori érvénnyel ezt írja a 3-12 A motor beindítása fejezetben mind a Kézi sebességváltó, mind az Automata sebességváltó alfejezet 6. pontja: 'Járassa a motort alapjáraton legalább 30 másodpercig.' Nem akarok gagyiba lemenni, de a fentiek szerint előbb kellene járatnod a motort, s csak azután kiállni és becsukni a garázsajtót. :-)

nagyharcos kérdésére: a belső világítás, vagyis a műszerfal világítás nálam nem fényérzékeny, hanem én magam állíthatom be a fényerejét. És nekem is kocsizárás után 7-8 másodperc múlva alszik ki az utastér világítás.

nagyharcos kérdezte ezt is: 'Igaz, hogy a Platinum felszereltségű lacetti sem jelzi az égvefelejtett fényszórókat (visszajelző, hang)?'. Leírom, nálam hogyan működik. Országúti világítás mellett megállok, leállítom a motort. Ekkor az országúti kialszik és marad a helyzetjelző (elől és hátul). Amikor lock-ba kapcsolok és kihúzom a kulcsot, továbbra is marad a fény. Amint kinyitom azonban az ajtót, kialszanak a fények. Úgy van programozva, hogy ilyenkor bizonyára kiszáll a gazdi, s nehogy rajta maradjon fölöslegesen a szufla. Vagyis nem villog és nem csipog, egyszerűen csak biztosítja a feledékenység elleni vádelmet. (Szerintem ez, legalább is ez, nem lebutítás az Opellal szemben.) Pláne, ha folytatom: mi van, ha én mégis úgy akarok kiszállni belőle és bemenni a madaras teszkóba csavizni egy jót, vagy az éjszaka közepén megállnék a nagy vidéken egy búzatábla mellett, hogy búzaköröket tapossak, és azt szeretném, hogy közben a kocsiba ne szaladjon bele egy kombájn vagy más ufó, és ezért azt szeretném, ha a helyzetjelzés rajta maradna -- a kocsi lezárt állapota mellett? Ekkor az van, hogy a fényszóró kapcsolóhoz nyúlok, kikapcsolom azt, hiszen eddig az a helyzetjelző állásban állt, és újra bekapcsolom, helyzetjelző állásba kattintom. Ekkor szabályosan kigyulladnak a fények. És ekkor már becsukhatom és lecsukhatom a kocsit és ott hagyhatom...

Üdv,

Bejfez

Előzmény: Sarkany (777)