LaurensHammond
2005.09.15
|
|
0 0
2365
|
Koszi a gyors valaszt!
Jo dolog olyan emberrel beszelgetni aki igy vagja a temat!:-)
Mikori is az A100-ad, mintha emlitetted volna mar, de az nem tunt valoszinunek...vagy utolso eresztes lenne..?
Az enyem 1962-es, es meg karcos ordas hangja van!Bar igaz ami igaz, most par napja, hogy a tranyos vegfoot kihajitottam belole ( kuka mellett hever):-) es egy regi amerikai csoves Fender 20watt-os al kuldom meg a crossoveren keresztul...nos azota hozza az a hangot, amire eddig azt mondtam, biztos a keveres....
Imadom a regi 50-es evek vegi, hatvanas evek elejen keszult Jazz felveteleket, a Hammond orgona azokon a felveteleken szol a legszebben! Nem hiaba, csupa csoves Leslie, 122, 21H, 31 H...stb csoadalatosak!
Jimmy Smith-nek meg a nyolcvanas evekben is ugy szoltak a koncertfelvetelei, hogy kiraz a hideg ha meghallom! Igazi B3,C3, vagy A100, es csoves fatokos Leslie! Nincs mese, olyan fa is a hangja, es fem!:-) A percussion ut, es kozben rotyog, karcol a 888000008 hangzas meg chorus C3 nelkul is termolo Leslie-vel....na pl ez az amit a tranyos Leslie nem tudott!
Nagyon meghalgatnam a C3-ast a Marshall csoves Leslie verzioval! Lehet ha mas nem akkor majd telefonon check-olom le:-) Erdekes modon a Hammond sajatos hangaj meg ugy is atjon:-)
Igazad van, nekem nem is kell Orgab Mate, mert benne van az erosito az A100-ban, csak meg hogy jo minosegben hogyan keverjem osze a jelet azt nem tudom pontosan.
Hammond forever!!! |
Előzmény: C3juice (2364)
|
|