A terület nem nagy, 1/3 ha, 15 sor. Idén az 1000 litert sem érem el rajta.
A barikolás alatt igen, az enyhén füstös faízt + a hortdóból kiázó csersavat. Ez utóbbit akkor tudnám elkerülni, ha hetekig áztatnám a hordót, de ez nem megoldható.
A törkölyön áztatás megfordult a fejemben, rizlinggel inkább, annak vastagabb a héja és jobban kötödik hozzá a cukros sűrű massza. A muskotály lényegesen vékonyabb héjú, ott talán inkább a pirossas bogyókból az antocián oldódna ki. Ha zöldes színű lesz a must, akkor ez a pirkadt szín segíthet, a jól megérett bogyóknél talán nincs erre szükség. Mindenesetre némi áztatás a technológiába van kódolva. A seprőntartáshoz szerintem nem lesz elég testes borom.
Pesten lakok és dolgozom, hétvégeken bepakolom a családot és "nyomás Balatonra, ami belefér".
Na jó, én mindent elmondtam, most te jössz: milyen technológiát használsz?