Évi5 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 300

Szia iglice!

Én is gondolkodok egy fagyálló citrom beszerzésén. Van egyébként a fagyálló citromon kívül narancs és mandarin is.

A fagyálló citrom a vadcitrom (Poncirus trifoliata) lenne, mint ahogy merqez is írta.

Fagyálló narancs (Poncirus trifoliata x Citrus sinensis). Vadcitrom alanyra oltott narancs. Egyszerűen és röviden: Citrancs. Kevésbé télálló, mint a vadcitrom. (Állítólag - 15 fokig bírja) Csak takarással lehet megpróbálkozni a kinti teleltetéssel. Anyukámnak vettem a tavasszal egy ilyet, még elég kicsi, de már nevelget egy diónyi nagyságú citrancsot. (Persze, az idén bent telel.) Állítólag narancsnak savanyú, de citromnak elmegy. Teába tökéletes. Majd beszámolok róla, ha beérik, hogy milyen volt. (Lehet, hogy összehúzza a szánkat, de akkor is a miénk. Kicsit kicsi, kicsit savanyú, de a mienk.)

Fagyálló mandarin (Poncirus trifoliata x Citrus reticulata) Vadcitrom és a mandarin keresztezése. Fagyállósága a citrancshoz hasonlít.

Nagyon jól néz ki az a téli kép. Merqez: rakj be képet a tiedről, hagy irígykedjek. (Már most is az vagyok...)

Felülről lefelé: fagyálló citrom (vadcitrom), fagyálló narancs (citrancs), narancs (citrus sinensis)

Előzmény: iglice (299)