Cirfandlia Creative Commons License 2005.09.13 0 0 181

De szépek ezek az újhordók! Honnan és mennyiért vetted őket ha nem vagyok indiszkrét? Kisebbnek tűnnek a barrik méretnél -vagy te vagy nagyobb :)- olyan másfél hektó körüliek? 

Télleg, az égetés terén mit kértél a kádárnál, vagy ennyire nem mentetek bele a részletekbe? Beavatást gondolom forró-hideg víz; vagy esetleg szódával is?

A technológiádról is kérdeznék: A szemelt préselést hogy érted? Mert a bogyózód az nem csak leszedi a kocsányt de össze is töri a szemeket, nem? ezt a törkölyös mustot préseled kíméletesen, vagy csak az ép szőlőszemeket? A présed a hagyományos kosaras prés? A savtompításba az alamasavbontást is beleérted? Mert sztem az azért része volt mindíg is a hagyományos borkészítésnek, (főleg balatonfelvidéken) csak nem használtak hozzá baktériumkultúrát. Pontosan te merre is neveled a szőlőid?

(bocs a sok kérdésért - a topiktalit jó ötletnek tartom!)

 

Én is a fahordóra esküszöm, bár van egy úszófedeles koracélom, de abban csak derítek, tárolok és fejtek, erjesztésre, érlelésre nem nagyom akarom használni. Jelenlegi cukorfokok széles skálán 13-21-ig szóródnak nálam, várom a további jó időt.

Előzmény: RAMBO (175)