Kedves Andig,
"Mint az előbbi hozzászólásomban olvashattad a Zamunda kennelből származik pl a Sáregresi kennelt megalapozó Caroline of Zamunda" - válaszom erre a Sáregresi kennel honlapján található, mégpedig a következő, idézem:
"Az elsõ pointert 1972-ben hoztam be Angliából, az elsõ alom 1975-ben született. A tenyészet 3 angol, fõként Crookrise vonalú pointerre lett alapozva, akik a maguk idejében nemcsak kiemelkedõ eredményeket értek el, hanem meghatározó jelentõségûek voltak az egész magyarországi pointerállományra. A lenti képen tenyésztõtársam látható a három vonalalapító pointerünkkel." - ezeket a sorokat a kennel tulajdonosa, Gyárfás Marianne írta. Kérdezem én, hol volt ekkor még a Zamunda kennel? És a tenyésztője? Jó a kérdés, hiszen, ha ezek a kutyák anno nem kerülnek Magyarországra, kedves Andig, akkor Caroline of Zamunda nem létezne.
"Viszont ha megnézed a kb.10-15 évvel ezelőtti kutyás újságokat, rogyásig vannak díjnyertes Zamunda pointerekkel"
Én 1988-ban kaptam első pointerem, aki kennel nevét illetően "Váli-Parti" volt és abban az időben sokat jártam vele kiállításra, de a Zamunda kennelről nem is hallottam,, díjnyertas Zamunda kutya pedig nem is rémlik nekem ezekből az időkből, pedig a név memóriám, főleg, ami a pointereket illeti elég jó.
"Az meg, hogy kinek hogy néz ki a pointere, mindenkinek a saját problémája. Ha kövér akkor kövér, ha nem akar vele kiállításra menni, akkor minek legyen gebe?"
Úgy gondolom, hogy a gebe és a betegesen kövér között van egy kis átmenet. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én voltam az,aki befogadta egy napra carol anyukáját, Star Flower Graffitit, amikor ő a fiával együtt elveszett,. A két kuty nem csak simán dagi volt, hanem olyan súlyosan el voltak hízva, hogy attól féltem egész éjszaka, hogy Graffiti ott fog nekem szívinfarktust kapni, annyira zihált szerncsétlen. Úgy gondolom, hogy igenis a tulajdonos felelőssége, hogy a kutyájának megfelelő táplálékot és mozgást biztosítson. Természetesen at Ézsiás Gabinak is elmondtam, amikor másnap eljöttek Graffitiért, hogy kicsit kevesebbet kéne nekik enni adni és többet kéne mozgatni a kutyákat, mert ez az állapot az egészségüket károsítja. Azóta nem hallottam felőlük.
"Egyébként ez az embereknél is így van, a kövér embert mégsem ítéled el. Vagy igen"
Való igaz, én nem ítélem el a kövér embert, de ha valaki a gyerekét annyira elhízlalja, hogy annak egészségügyi következményei vannak, azt igenis elítélem. Az ember saját magáért vállal felelősséget, ha még kutyája, esetleg gyererke van, akkor értük is felelősséggel tartozik.
"Jó lehet, hogy megváltoztathatja valaki a kutya nevét jó pénzért, de egy bejáratott kennelnév elé egy ismeretlen kennel nevet odaíratni, hát nem épp etikus dolog."
Ugye jól értem, hogy a bejátott kennelnáv említéséneél a Sáregresire gondoltál és az ismeretlennél pedi a Zamundára?
"Az hogy ennek a kutyának az eredmény leírásakor, általában "elfelejtik" feltüntetni a tenyésztő nevét, vagy ha feltüntetik, akkor is hibásan írják le, nehogy véletlenül egy érdeklődő vásárló megtalálja, és nehogy ne a Sáregresi kennelből vegyen kutyát, hanem a Zamundából."
Ha valaki meg akar találni egy tenyésztőt, az meg is találja, de ne is haragudj, a Zamunda kennelről életmeben egyszer hallotam, és azt is csak Caroline miatt. Hol található ennek a híres Zamunda kennelnek a többi kutyája? Még kettőt ismerek, de róluk jobb nem is beszélni, őket fogadtuk be egy éjszakára az előzőekben leírtak szerinti állapotban.
"Reklámozok: A Sáregresi kennel egyik legjobb tenyészszukája a Zamunda kennelből származik!!! " - Való igaz, és az ő ősei pedig nagyrészt Sáregresiek, bezárult a kör.
"Ha valaki szeretne ilyen jó kutyát, mint a Caroline of Zamunda akkor keresse a Zamunda kennel tulajdonosát! " - az itt elolvasottak alapján és más infók alapján mindenki eldöntheti, kitől szeretne pointert.
"A Sáregresi kennel is erre a kutyára alapozta a hírnevét!"
Erre már válaszoltam a legelején.
További sikeres pointerezést kívánok minden pointeresnek
Üdv
Fanni