RAMBO Creative Commons License 2005.09.13 0 0 175
Köszönöm a tanácsokat, de más úton járok. A célom a régi, hagyományos bortermelésből annyi értéket megmenteni, amennyit csak lehet, az azóta elért eredményekkel ötvözve.

Tehát: oxidatív borok, ugyanakkor magasművelés olyan terméskorlátozással, amely kb. megfelel a fejművelésű szőlők hozamának. Kézi szüret és előválogatás után szemelt préselés, de a bogyózás már géppel. Csak előprésmust, nem kétszeri préselés. Megpróbálom a bort nem élelmiszervegyészként kezelni, azaz csak nagyon szükség esetén savtompítani, vagy javítani. Így erősen évjáratosak lesznek a borok. Ha sikerül megtartanom a fogadalmam, akkor a rossz évjáratokban nem szüretelek, mert nem szertném a bort cukrozni.

Nem mennyiségre termelnék, hanem inkább kevesebbet, de nagyon jót szeretnék.