Szia Julcsika!
A talált kutyák biztos, hogy a Ő kutyái voltak? Már csak azért furcsa, mert bőrbetegségről nem tudok. Az igaz, hogy a szökésen kívül nem sétálnak, mivel egész nap kertben vannak. Van helyük hol rohangálni. Egyébként ez a szökés dolog is furcsa számomra, én nem tudtam arról hogy azok a kutyák valaha is elszöktek volna onnan. Teljesen kizártnak tartom ugyanis, hogy két magas bezárt kapun keresztül megszökött volna a két kövér kutya. Az meg még furcsább, hogy a kan kutyát egy tüzelő! szuka mellé helyezték el ideiglenesen! Ám mivel nem voltam ott, ezügyben nem mondok ítéletet.
Hogy melyik hozzászólásodban reklámoztad agyon a Sáregresi kennelt? Hát az összesben. Olvasd vissza az egész topikot.
Az sem jobb kennel, mint a Zamunda. Anno az egyik CACIB kiállításon volt szerencsém beszélni egy pointeressel, akinek a kutyája a Sáregresi kennelből származott. Az, hogy horribilis áron vették, az Ő dolguk, de amikor elhozták a kutyát akkor a Kennel tulajdonosa, megígérte, hogy mindenben segít Nekik, és ha kiállítás van, akkor Ő szeretné, hogy jelen legyenek a kiskutyával. Na azóta a gazdi semmit nem hallott a tulaj felől, ha Ők próbálták keresni, akkor pedig sosem volt elérhető.
Ez csak egy vélemény, mert ezt saját fülemmel hallottam az illetékestől, de hallottam több kutyást, akinek az ismeretségi körében Sáregresi kennelből való pointer van, hogy ugyanerre a problémára panaszkodnak. A tenyésztés nem addig áll, hogy eladjuk a kiskutyát aztán kész, a vevő meg azután le van sz* va.
Igen a Sáregresi kennelben egy Zamunda kutya van, és a legtöbb díjnyertes kutyának ez az anyja, nagyanyja, dédanyja, stb.
De az nagyon érdekelne, hogy a törzskönyvileg Caroline of Zamunda -ból, hogy lett Sáregresi Snow-White Caroline of Zamunda????
Az összes kiállítási eredményen, a kutya "új" neve szerepel. Nemcsak az övén, hanem az utódain is. Ez most vagy csak úgy elé lett biggyesztve a neve elé, vagy pedig a törzskönyve lett meghamisítva. Én az utóbbira gyanakszom. Ez pedig okmányhamisításnak számít. És az ilyen tenyésztő kizárható a tenyésztésből.
A kiskutyákról pedig csak annyit, hogy azt a kis infót elfelejtette a Gyárfás Marianne továbbadni Nektek, hogy a kutya nem a barátnőmnél lett vemhes. És a Gyárfás Marianne, nagyon nagy örömmel vitte el az akkor már előrehaladott állapotban lévő anyakutyát, amikor a barátnőm felhívta...
Úgyhogy ismételten kérlek, hogy ne ítélj, úgy hogy csak a történet egyik felét ismered.
Üdv: Andi